5 tipov, ako mať šťastný vzťah

5 tipov, ako mať šťastný vzťah

Šťastný vzťah nie je vôbec samozrejmosťou. Je potrebné ho budovať, starať sa o neho a nezabúdať pri tom všetkom aj sama na seba. Ak vám šťastie doma „hapruje“ skúste naše tipy.


  • Vždy pusa či objatie na rozlúčku

Je úplne jedno, ako dlho ste partneri či manželia. Vždy, keď kamkoľvek odchádzate, dajte svojmu partnerovi pusu na rozlúčku. Táto drobnosť udrží medzi vami intimitu a blízkosť. Objatie kedykoľvek počas dňa tiež dobre padne. Určite tento dobrý zvyk uplatňujte v každom veku!
 

  • 10 minút iba pre vás

Pri všetkých bežných povinnostiach ako práca, deti či varenie si ukradnite s partnerom desať minút iba pre vás. Nechajte deti hrať sa, alebo počkajte kým zaspia, vykašlite sa na neporiadok v kuchyni a skôr ako zapnete počítač, strávte spolu čas. Porozprávajte si zážitky z dňa, obímajte sa alebo čokoľvek, čo vás napadne. Hlavne, že ste spolu  sami na chvíľu bez povinností.
 

  • Zachovajte si nezávislosť

Ak príliš lipnete na partnerovi, nerobí to dobrotu. Istá dávka nezávislosti a nejaký čas iba pre seba nie je na škodu. Budete pre partnera stále žiadúca a tiež mu doprajete priestor pre jeho záujmy či priateľov. Neoplatí sa úplne prestrihnúť všetky kontakty a zostať non-stop iba s partnerom. Časom jeden druhému prestanete byť vzácny.
 

  • Počúvajte

V šťastnom vzťahu  je dôležité počúvať sa navzájom. Porozprávať si nielen svoje zážitky ale aj pocity, túžby či nespokojné pripomienky a tie následne rešpektovať. Ak budete brať na vedomie jeden druhého, bude váš vzťah rozhodne lepšie fungovať.


  • Skúste spoločné veci

Ak nájdete spôsob, ako svoj vzťah spraviť trvalo zaujímavý, môžete si gratulovať. Kľúčom k úspechu je, že budete spoločne skúšať nové veci. Je jedno, ktorý z vás ich navrhne, hlavne sa im nebráňte. Získate nové skúsenosti, zážitky či aktivity, ktoré vás budú spájať. Nuda vo vzťahu je hlavnou príčinou, kedy sa vymení šťastie za otrepaný stereotyp.

Ak má človek vo vzťahu všetko, čo potrebuje, je šťastný. Nemá potom dôvod vyhľadávať „šťastie“ niekde inde.

Autor: Andrea Zummerová