20 mini tipov, ako žiť život naplno

20 mini tipov, ako žiť život naplno

Či chcete, alebo nie, žiadny deň, hodina, minúta a ani sekunda sa nezopakujú. Preto je dôležité žiť život naplno. Ako na to?

1. Žite v prítomnosti. Myšlienky na minulosť a budúcnosť vám berú energiu i radosť z každodenného bytia. Naučte sa nažívať so svojou mysľou v priateľstve a sústreďovať sa na žitie tu a teraz.

2. Tešte sa z maličkostí, pretože kto si neváži malé veci, nemôže dostať veľké. Na svete sú milióny ľudí, ktorí by dali všetko za to, keby mohli žiť váš život.

3. Zamerajte sa na svoj rast – pracujte na svojich silných stránkach, nastavujte si reálne ciele a pracujte na ich dosiahnutí, vzdelávajte sa... Nové informácie otvárajú nové obzory.

4. Vyraďte zo života všetko nepotrebné. Platí to pre ľudí i veci. Menej je viac. Určite si priority a neoberajte sa o cennú energiu ľuďmi, ktorí za to nestoja a vecami, ktoré nepotrebujete a nespôsobujú vám radosť.

5. Prestaňte veci odkladať na neskôr. Túžite po zoskoku padákom? Mesiace odkladáte kurz modelovania a práce s hlinou? Napravte to.

6. Investujte energiu do vzťahov, ktoré vás obohacujú. Hneď po zdraví sú ľudia vo vašej blízkosti tým najdôležitejším. O vzťahy sa treba starať, inak vyhynú.

7. Mnoho vecí, okolností a situácií v živote nezmeníte, vtedy je nutné prehodnotiť postoj.

8. Praktizujte vďačnosť, pretože si tým do života pritiahnete ešte viac toho, za čo ste vďační.

9. Nebojte sa ísť proti prúdu. Potom sa vám na konci životnej púte nestane, že budete ľutovať život žitý podľa očakávaní druhých. Žite podľa seba!

10. Ak chcete zmeniť svet, musíte začať od seba. Najviac ľudí inšpirujete tým, ako žijete svoj život.

11. Máte pocit, že svet sa zbláznil? V prvom rade sa postarajte o seba a svoju rodinu – choďte do prírody, dajte si zdravé a chutné jedlo, pospite si, tancujte, robte všetky bežné veci najlepšie, ako viete.

12. Každý deň venujte 30 minút dosiahnutiu svojho cieľa, pretože práve ciele dávajú životu zmysel.

13. Nezabúdajte, že keď nejde o život, nejde o nič. Netrápte sa zbytočne nad malichernosťami.

14. Každý deň si doprajte minimálne 30 minút pohybu na čerstvom vzduchu, ideálne blízko prírody. Dívajte sa vôkol seba a zhlboka dýchajte.

15. Nebojte sa zmien. Zmeny sú nevyhnutnou súčasťou života. Vďaka nim osobnostne rastiete, stávate sa lepším človekom.

16. Každodenne sa starajte o svoje zdravie najlepšie, ako viete. Zdravie je dar a ani zďaleka neplatí, že je samozrejmosťou. Od určitého veku sa musíte o seba starať poctivejšie, ak chcete prežiť plnohodnotný život.

17. Chyby sú ponaučenia. Čím viac chýb urobíte, tým viac skúseností získate.

18. Každý deň učiňte aspoň jednu vec, z ktorej máte strach či obavy.

19. Dôverujte Bohu, životu, Vyššej moci. Nikdy nebudete mať všetko pod kontrolou.

20. Žite a nechajte žiť. Každý má právo žiť, ako chce, myslieť si, čo chce a aj hovoriť, čo chce.

Mirka