“The Elisaveta“ vám pripomenie slnečné pláže Bulharska

“The Elisaveta“ vám pripomenie slnečné pláže Bulharska

Nechajte sa zlákať temperamentnými príchuťami Balkánu a vyskúšajte jesenný koktail, ktorý je osviežujúci a zároveň vám pripomenie letné dni na pláži. Aj počas chladných októbrových dní tak budete cítiť slnečné lúče v nápoji, v ktorom sa spájajú chute ovocia s jablkovým brandy.

Prečo ochutnať tento drink so ženským menom „The Elisaveta“ nám povedal Samuel Kožík, bartender Grand Hotela River Park v Bratislave. „Koktail The Elisaveta pochádza z Bulharska a svojou chuťou a zlato-oranžovou farbou pripomína teplé slnečné dni. Pocítite v ňom kombináciu hrejivého jablkového brandy s čerstvou citrónovou šťavou, jablkovým džúsom a sladkým sirupom z granátových jabĺk. Dopĺňa ich ostrá chuť zázvoru, ktorá dodáva nápoju tú správnu bodku na záver.“

Tento nápoj naštartuje vaše zmysly a hodí sa na októbrové večerné posedenia. Namiešaný priamo Samuelom ho môžete ochutnať počas jesene v Grand Hoteli River Park v Bratislave alebo sa môžete inšpirovať návodom na jeho prípravu.

Ingrediencie: Père Magloire VSOP, jablkový džús, sirup z granátového jablka, citrónová šťava.

Postup prípravy: Všetky ingrediencie pridáme do šejkra s ľadom a pretrepeme. Vychladený koktail podávame na ľade do krištáľového pohára whisky. Na ozdobenie použijeme veľký plátok zázvoru.