Nový boom – Antigravity joga

Nový boom – Antigravity joga

Už dlho počúvate o antigravity joge, ale stále neviete, čo si pod tým predstaviť? Článok je v tomto prípade určený presne pre vás. Spočiatku si to vyžaduje trpezlivosť, pretože jednotlivé prvky sú výsledkom určitých zručností. Avšak,kto začne, obľúbi si ju!

Čo je antigravity joga?
Tento druh jogy predstavuje spojenie tradičných prvkov jogy a vzdušnej akrobacie. Nebojte sa, nie je to také zložité, ako to na prvý pohľad vyzerá. Využíva sa rozloženie vašej hmotnosti a gravitácia.

Antigravity joga sa vykonáva prostredníctvom hojdacej siete upevnenej vo vzduchu, ktorá slúži ako podporný systém pri vykonávaní jednotlivých cvikov. Pomocou hojdacej siete získavame pri cvičení lepší balanc a vyváženosť pri cvičení. Nemusíte mať obavy, sieť je dostatočne pevná a uchytená. Udrží až 500 kíl a široká je 3 metre, aby sa dala kvalitne využívať pri cvičení. Konkrétne cviky sú inšpirované jogou, pilatesom aj tancom.

Prečo vsadiť na antigravity?
Už po niekoľkých hodinách získate pružnú a vzpriamenú chôdzu, sviežosť tela a spevnenie svalov. Je upokojujúcim prostriedkom pre nervovú sústavu, eliminuje stres, napätie a únavu.

AntiGravity joga podporuje srdcovo cievnu činnosť, srdcový sval silnie, čím sa zvyšuje výkon, zlepšuje sa prekrvenie tela podporením krvného obehu. Stimuluje hlboké brušné dýchanie, zlepšuje sa kapacita pľúc a okysličenie celého tela.Ak máte bolesti chrbta, toto cvičenie je pre vás ako stvorené. Napriek tomu, že cvičenie slúži na celkové posilnenie tela a zlepšenie flexibility, aj vaše kĺby zostávajú chránené. Riziko zranenia je minimálne, ale nepreceňujte svoje sily.

Nezabudnite!
Keďže hodina antigravity jogy obsahuje akrobatické prvky, ktoré pôsobia na trávenie, najedzte sa radšej v dostatočnom predstihu. Ak budete robiť kreácie dolu hlavou, nemuselo by to dobre dopadnúť. Oblečte sa pohodlne, veľmi vhodné sú dlhé tepláky, pretože počas cvičenia na sieti je vaša pokožka vystavená tlaku a sťahovaniu sieťou, čo môže byť trochu nepríjemné. Tenisky si brať nemusíte, ako všetky druhy jogy, aj tento sa cvičí na boso.

A na záver, prvú hodinu berte skôr ako zábavu, pretože všeobecne joga je náročný šport a trvá dlhšie, kým si osvojíte správnu techniku.

Antigravity joga je formou cvičenia, kde sa človek určite nenudí!

Andrea Zummerová