Život so všetkými jeho nedokonalosťami... Nádherný príbeh Adelaide

Život so všetkými jeho nedokonalosťami... Nádherný príbeh Adelaide

Adelaide je svieži príbeh, ktorý s neúprosnou úprimnosťou a srdcom skúma smútok a duševné zdravie. A zároveň zachytáva nadčasovosť toho, aké to je byť mladý a zamilovaný – do svojich priateľov, do svojho mesta a do človeka, ktorý nemôže a nechce opätovať vašu lásku.

Adelaide Williamsová žije sen tisícov mileniálov. Vymetá bary, končí magisterské štúdium a chce získať prácu v PR. Zamiluje sa do Roryho Hughesa, ktorý vyzerá ako princ z disneyovky a pôsobí nedosiahnuteľne. Adelaide však vie, že ak sa bude snažiť a milovať ho, zabudne na jej malé chyby a bude ju milovať rovnako.

Potom však zomrie Roryho bývalá priateľka Nathalie, literárna editorka Timesov a stelesnená dokonalosť. Stane sa to, čoho sa Adelaide vždy obávala: presne vyvážená štruktúra jej života sa zrúti. Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snaží, nedokáže sa vyrovnať Nathaliinmu duchu. Adelaide urobí všetko, čo je v jej silách, aby bola Rorymu v týchto ťažkých chvíľach oporou, aj keď to znamená, že pri tom stratí samu seba.

Milujem ťa, zopakoval. Nebol opitý (ešte nie), ale akási sila mu zvierala srdce aj myseľ, rozmazávala mu pohľad, svet sa čudesne vlnil – ako v krivom zrkadle alebo po prehnanom množstve šampanského – a Rory sa nedokázal sústrediť na nič iné, videl iba Nat. Nádhernú, dokonalú, odetú v bielom, poprášenú zlatom, postriebrenú mesačným svetlom. Nat.
(Jedného dňa si ju v spomienkach vybaví presne takú. Keď sa to stane.)
Takže odteraz si môj frajer? spýtala sa.
Asi hej, povedal. Ak ma chceš.

Adelaide je román pre fanúšikov Sally Rooney či Colleen Hoover, ktorý dokonale zabrnká na strunu generácie mileniálov. Genevieve Wheeler s neúprosnou úprimnosťou a humornou hrejivosťou zachytáva nadčasovú výzvu čeliť životu – a láske – so všetkými jeho nedokonalosťami.
„Nádherne napísaný, hlboko precítený pohľad na to, čo znamená milovať a byť milovaný,“ tvrdí bestsellerová autorka Jill Santopolo.

Genevieve Wheeler

Genevieve Wheeler je americká spisovateľka a manažérka komunikácie. Jej články sa objavili v publikáciách ako VICE, Vogue Business, Teen Vogue, Elite Daily a POPSUGAR a jej prácu a slová citovali The New York Times, Vox, BBC World Service, Cheddar News, Jezebel a ďalšie. Je absolventkou magisterského štúdia marketingovej komunikácie na Westminsterskej univerzite v Londýne a bakalárskeho štúdia reklamy na Bostonskej univerzite. V súčasnosti pôsobí v Londýne. Adelaide je jej debutový román.