Zariaďte si obývačku tak, aby vám ju obdivovala každá návšteva

Zariaďte si obývačku tak, aby vám ju obdivovala každá návšteva

Obývačka je po spálni druhá najobľúbenejšia miestnosť. Trávime v nej veľmi veľa času- pozeráme v nej televízor, stretávame sa s príbuznými, prijímame návštevy, čítame knižky a časopisy a po náročnom pracovnom dni si ľahneme na sedačku a vychutnávame si ten pokoj.
Ak plánujete nanovo zariaďovať práve tento priestor, inšpirujte sa napríklad našimi praktickými nápadmi. Uvidíte, že vám vašu obývačku bude chváliť každá návšteva.

Sedačka ako solitér

Solitérom obývacej izby bude bezpochyby sedacia súprava. Pri jej výbere nehľaďte na cenu. Ak chcete kvalitný výrobok, odporúčame vám dať si vyrobiť sedačku na mieru. Do menších obývačiek si vyberajte čalúnené rohové sedačky s úložným priestorom v neutrálnych farbách a do veľkých zase účkové sedačky opäť v neutrálnych farbách ako v béžovej, hnedej, sivej, smotanovej. Sedaciu súpravu osviežite farebnými dekoračnými vankúšmi a štýlovými dekami. Z diek vám odporúčame deky vyrobené z hrubej priadze v dominantnej farbe miestnosti. Tá krásne vynikne aj v spálni na posteli.

Unikátny obraz

Čo by to bolo za obývaciu izbu bez obrazov? Ak si zariaďujete obývačku v prírodných farbách, potom vám jednoznačne odporúčame vyberať si aj obrazy s prírodnými motívmi ako les, kvety, zakvitnuté lúky. Ak preferujete skôr industriálny štýl, tak v tom prípade sa takýmto typom obrazov vyhnite. Skôr sa zamerajte na mestá, budovy a pod.

Vo vašej obývačke môže vyniknúť aj obraz na plátne z vlastných fotografií. Najideálnejšou voľbou  je fotokoláž na plátne. Rámy obrazov prispôsobujte farebnému prevedeniu lacného online nábytku, ktorý ste sa rozhodli kúpiť si do svojej obývacej izby.

Obklad z kameňa

Ak vás zaujal moderný obklad z pravého prírodného kameňa, obraz prispôsobujte farebnému prevedeniu tohto obkladu. Interiérový kamenný obklad krásne vynikne najmä za obývacou stenou ako za sedačkou.

Ak bývate na byte, skôr si vyberajte obklad v bledších odtieňoch, najmä v béžovej. Miestnosť tak nebude pôsobiť chladne a priestor bude vyzerať svetlejší. Vo väčších miestnostiach v dome si budete môcť dovoliť pokojne aj tmavší obklad.