Za atrakciami CYKLO & AQUA BUS-om

Za atrakciami CYKLO & AQUA BUS-om

 Za hlavnými atrakciami Liptova bude od 30. júna 2017 do konca prázdnin voziť dovolenkárov CYKLO & AQUA BUS. Prvé tri dni jeho prevádzky sa dokonca záujemcovia zvezú úplne bezplatne. Vďaka linke sa dostanú návštevníci Liptova pohodlne k vode, ale tiež k východzím bodom túr, alebo cyklo-výletov. Linka bude premávať tri krát do týždňa v piatok, sobotu a nedeľu.

Leto na Liptove je o vode a o horách. Novinka letnej sezóny autobusová linka CYKLO & AQUA BUS pomôže dovolenkárom stráviť leto aktívne, ale aj relaxačne – stačí si vybrať. Autobus bude mať totiž pripojený aj prívesný vozík pre bicykle. Linka bude voziť návštevníkov Liptova z Liptovského Mikuláša smerom k Liptovskej Mare, kde si môžu vybrať napríklad návštevu Tatralandie, kontaktnej ZOO, zábavného parku svetových miniatúr, novej motýlej záhrady v Liptov aréne či jednotlivé pláže Liptovskej Mary až po akvapark Bešeňová. Kto by mal chuť navštíviť Kúpele Lúčky, tak tam ho linka zavezie vždy v sobotu, kedy má autobus predĺženú trasu. Zároveň linku môžu využiť aj turisti, aby sa dostali bližšie k nástupným bodom svojich túr po Liptove. „Nová služba pre našich návštevníkov je bezpečnou alternatívou pre cyklistov, najmä rodiny s deťmi sa vďaka nej môžu vyhnúť frekventovanej vozovke. Tiež si môžu turisti a cyklisti skrátiť svoj výlet alebo sa dostať bližšie k niektorým trasám a cyklotrasám, čo ocenia aj tí menej zdatní. Pripomínam aj ekologický rozmer linky a rovnako aj na odbremenenie parkovacích plôch v istých exponovaných termínoch,\" povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Každý piatok večer linka ponúka dovolenkárom možnosť užiť si čas v centre Liptovského Mikuláša. Po úspechu zimných programov v historickom centre bude linka záujemcov voziť aj do mesta za letným programom Mikuláš vás baví, ktorý pútavými scénkami postáv v dobovom oblečení predstaví históriu mesta. Žalúdky návštevníkov navyše potešia tradičné špeciality v tunajších reštauráciách aj stánkoch.

Sobotné linky budú predĺžené až do Ružomberka. Záujemcov tak prevezú cez Lúčky až do Ružomberka na nástup obľúbenej CykloKorytničky. Toto spojenie stredného a dolného Liptova môže veľmi príjemne oživiť pobyt dovolenkárov, ktorí sú aktívni a chcú počas pobytu zažiť čo najviac.

„V zime prevádzkujeme úspešné linky SKI & AQUA BUS-ov. Naši hostia sa nás pýtali, či niečo podobné nepripravíme aj do leta. Preto vznikla nová linka CYKLO & AQUA BUS. V minulosti sme už prevádzkovali cyklobus, ale jeho koncept bol iný a pre dovolenkárov komplikovaný. Preto sme to tento krát vymysleli tak, že spájame peších turistov aj cykloturistov a veríme, že ich pobyt v našom regióne bude aj vďaka linke pestrejší a pohodový,“ ozrejmila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Prvé tri dni bude preprava CYKLO & AQUA BUS-mi bezplatná. Od 7. júla sa prevezú dovolenkári s Liptov Region Card s 50 percentnou zľavou. Dovolenkári získajú kartu bezplatne priamo na recepcii ubytovacieho zariadenia spolu s informačnou brožúrou. Nájdu v nej aj zoznam všetkých atrakcií, zážitkov a benefitov, ktoré im karta ponúka túto letnú sezónu.