Viete, na ktorých miestach v domácnosti sa nachádza najviac baktérií a nečistôt?

Viete, na ktorých miestach v domácnosti sa nachádza najviac baktérií a nečistôt?

Každý z nás sa snaží momentálne vyhýbať baktériám a vírusom a našimi každodennými pomôckami sú predovšetkým dezinfekčné prostriedky, či ochranné rúška. Čistotu sa snažíme udržiavať aj v domácnosti, aby sme zabránili šíreniu baktérií a vírusov.
Viete ale na ktorých miestach v domácnosti sa nachádza najviac baktérií a nečistôt vo všeobecnosti?

Záchodová doska


Dotýkame sa jej každý v domácnosti a aj návštevy, ktoré k nám prídu. Keby sme dali pod lupu záchodovú dosku, možno by sme boli zaskočení nespočetne veľkým množstvom baktérií a nečistôt. Nezáleží na tom, či ste si vybrali závesné WC, alebo klasické WC, záchodová doska je jedno z miest s veľkým výskytom baktérií a vírusov.
Utierajte pravidelne záchodovú dosku od nečistôt a baktérií, ktoré dotykom prenesiete na kožu.

Vypínače

Aj na týchto miestach nájdeme veľa baktérií a nečistôt. Odporúčame vám vypínače viackrát za týždeň pretrieť horúcou octovou vodou a v čase chrípky ich odporúčame denne pretierať dezinfekčným prostriedkom. Vypínačov sa dotýkame aj keď nemáte zrovna umyté ruky, napríklad keď prídeme domov z práce, či z obchodu po tme a potrebujeme si zasvietiť v miestnosti. Obzvlášť pozornosť by ste mali venovať najmä vypínačom na WC, do kúpeľne a v predsieni.

Drez a drezové batérie

Zaschnuté zvyšky potravín, mastnota a iné nečistoty v dreze môžu ohroziť naše zdravie, preto by sme čistenie drezu a aj drezových batérií nemali podceňovať. Odporúčame vám vyhradiť si jednu hubku na riad práve na čistenie drezu a drezových batérií. Používajte chemické prípravky a nezabúdajte potom drez a baktérie dôkladne opláchnuť a v prípade batérií aj dôkladne vysušiť, aby vám na nich neostali zaschnuté kvapky vody.
Zašlú špinu môžete vyčistiť aj kombináciou horúcej vody, sódy bikarbóny a octu.