Vianoce s Karolínou Chomistekovou

Vianoce s Karolínou Chomistekovou

Bývalá Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková a terajšia riaditeľka prestížnej súťaže pochádza z Oravského Podzámku. Je známa svojou hrou na husle, ktorú ukázala aj na svetovej súťaži. Husle si neodpustí ani na Vianoce, pretože okrem Karolíny sú hudobne založení aj jej ďalší súrodenci. V rozhovore nám prezradila, ako u nej vyzerajú predvianočné prípravy.


Vaše pôsobenie na poste Miss Slovensko sa skončilo vyhlásením novej nástupkyne. Ako ste strávili rok?
„Misskovské“ časy pre mňa v podstate neskončili. Od apríla, kedy sa skončilo obdobie Miss Slovensko 2013, som sa začala venovať produkcii tohto projektu a koncom augusta ma oslovili, aby som sa stala riaditeľkou celej súťaže. S úctou som túto ponuku prijala a veľmi sa z nej teším.

Vianoce sú pred dverami, ako ich budete tráviť?
Vianoce budem určite tráviť s rodičmi u nás na Orave. Konečne sa opäť stretneme, keďže sme počas roka všetci rozlietaní. Brat v Prahe, sestra v Mexiku, ja v Bratislave a najmladší brat Tadeáš je na Orave. Neskutočne sa na nich teším.

Dostali ste niekedy netradičný darček?
Darčekov bolo za 20 rokov množstvo. Chcete ale vedieť, o ktorom som písala ako dieťa Ježiskovi? Chcela som biele zúbky ako perličky. Bola som totiž bez predných mliečnych zubov a strašne som si ich želala.

K Vianociam patria nielen darčeky, ale aj vianočné koláčiky. Ste iba ich konzumentom alebo aj pečiete?
Vianočné koláče veľmi rada pečiem a ešte radšej konzumujem. Ale ako pri všetkom nepreháňam to, takže sa mi to na postave neodráža. Snažím sa piť veľa vody a samozrejme, cvičiť. Verím, že tento rok mi vyjde aj poriadna lyžovačka, ktorej si nikto vlani veľa neužil. A to si potom môže dať človek o ďalší koláčik viac.

Ktoré Vianoce vám najviac utkveli v pamäti?
Jedny z najkrajších Vianoc sme celá rodina zažili vlani, pretože sme Štedrý večer trávili v novej chalupe, ktorú sme všetci spoločne niekoľko rokov stavali a každý z nás do nej vložil kúsok seba. Je krásna a počas vianočných sviatkov sme si ju prvý raz vychutnali všetci spoločne. Takýto rodinný vianočný večer pred krbom je na nezaplatenie.

Dodržiavate v rodine aj nejaké vianočné tradície?
Dá sa povedať, že máme takú svoju vianočnú tradíciu. Od skorého rána spomíname, smejeme sa, počúvame vianočné pesničky a každý priloží ruku k príprave slávnostnej večere. Spoločne robíme zemiakový šalát, rybu, rezne na ďalší deň, potom sa ideme prejsť a zapáliť sviečku našim najbližším, ktorí už nie sú s nami. Neskôr ešte dozdobujeme vianočný stromček, pričom každý naň zavesí svoju vlastnú ozdobu, ktorú má už niekoľko rokov.

A teraz ruku na srdce – nechávate si zháňanie vianočných darčekov na poslednú chvíľu?
Darčeky sa snažím nakupovať v predstihu, aby som mala čas ich aj pekne zabaliť a ku každému darčeku niečo osobné napísať. Stále viac si ale uvedomujem, že Vianoce nie sú len o darčekoch. Sú o rodine, milom slove a spoločne strávených chvíľach.

Zdroj foto: Tomáš Thurzo

 

S Vianocami sa vždy spája aj záver roka. Ako by ste zhodnotili ten 2014?
Rok 2014 bol plný nečakaných a pekných situácií. Či už to bol finálový večer Miss Slovensko 2014, kde ma nahovorili hrať v priamom prenose na husliach, dostala som ponuku stať sa riaditeľkou Miss Slovensko a skutočne čarovnou bola účasť v Show Jana Krausa. V deň, keď ma do nej pozvali, som si totiž kupovala na jeho show v Bratislave vstupenky. Nakoniec sme skončili zoči-voči a v Prahe.

Dávate si začiatkom roka predsavzatia?
Sú to skôr želania. A jedno z tých najdôležitejších je, aby sme boli všetci zdraví.

Aký bude Váš začiatok roka 2015? Ako novej riaditeľke Vám pribudlo iste veľa povinností.
Dúfam, že bezprostredný začiatok roka 2015 strávim niekde na lyžovačke a po hodinách na svahu si vychutnám poriadne horúci, zaslúžený čaj. No a čo sa týka pracovným záležitostí, koncom januára nám štartujú kastingy do súťaže Miss Slovensko 2015 a ja sa už teraz teším na všetky naše nové kolegyne.

Zdroj foto: FORZA