V SMOLENICIACH SA NEBUDE NIKTO NUDIŤ, ZÁBAVA ČAKÁ MALÝCH AJ VEĽKÝCH

V SMOLENICIACH SA NEBUDE NIKTO NUDIŤ, ZÁBAVA ČAKÁ MALÝCH AJ VEĽKÝCH

Každú jeseň sa deti tešia na Halloween, všetci dospelí zase na Medoween. Ak ste o  podujatí, ktoré sa koná 14. októbra v Smoleniciach, ešte nepočuli, určite si ho tento rok nenechajte ujsť. Pokiaľ si však chcete užiť netradičný večer spoločne s vašimi deťmi, navštívte posledný októbrový víkend Smolenický zámok a zažite noc v spoločnosti strašidiel.

Podujatie s názvom Medoween predstavuje spojenie tradičného sviatku Halloween s medom  a včelovinou, ktorými sa čarovná obec Smolenice preslávila. Miestne medovinárstvo sa pýši najlepšou medovinou na svete ocenenou aj na svetovom kongrese včelárov Apimondia. V rámci neformálnej ochutnávky, ktorú budú môcť návštevníci absolvovať už 14. októbra, bude v ponuke nielen viacero druhov medovín, ale aj unikátne medové pivo.


Čarovný Smolenický zámok odporúčame pre návštevu s deťmi, špeciálne tými, ktoré milujú strašidelné príbehy a farebné kostýmy. Počas víkendu 28. a 29. októbra sa tam totiž chystá podujatie Strašidlá na Smolenickom zámku a pre deti je pripravený pestrý program. Okrem remeselných trhov, maľovania na tvár a lukostreľby ich čakajú aj ďalšie sprievodné akcie.

Pre motoristov sú zabezpečené v obci dve záchytné parkoviská, ktoré budú označené informačnými tabuľami. Organizátori mysleli aj na tých, ktorí autá nemajú, preto záujemcovia z Bratislavy a Senca budú mať možnosť za príplatok využiť autobusovú dopravu.

Pre všetkých návštevníkov, ktorí by sa v týchto termínoch radi ubytovali niekde v okolí, je v ponuke niekoľko ubytovacích zariadení v Trnave: Hotel Holiday Inn****, Hotel Impiq****, Hotel London***, Penzión Patriot*** či Hotel Spectrum***. Viac informácií a rezervácie nájdete na http://bit.ly/UbytovanieTrnava.

Miesto:
Smolenice

Dátum a čas konania:
Medoween             14. októbra od 17.00 do 22.00 h.
Strašidlá na zámku        28. – 29. októbra
v sobotu od 11.00 do 22.00 h.
v nedeľu od 10.00 do 19.00 h
Vstupy sú naplánované každých 20 minút a limitované počtom osôb. Podujatie je vhodné pre deti od 6 rokov.

Vstup:
Dospelí: 6 eur + 6 eur doplatok za dopravu
Deti do 18 rokov a ZŤP: 4 eurá + 5 eur doplatok za dopravu

Odjazd z Bratislavy Trnavské mýto (zastávka MHD smer letisko) o 10.00 h.
Odjazd z Bratislavy Zlaté piesky (zastávka MHD smer Vajnory) o 10.15 h.
Odjazd zo Senca (parkovisko pri supermarkete TESCO) o 10.40 h.


Viac informácií nájdete na http://bit.ly/JesenVobciSmolenice.

Zdroj foto: Trnava Tourism, OZ Karpatoš

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTirnavia a na Instagrame www.instagram.com/regiontirnavia.

Tešíme sa na vás v Regióne Tirnavia!