V REGIÓNE TRNAVA SA MÔŽETE TEŠIŤ NA LETO PLNÉ ZAŽITKOV

V REGIÓNE TRNAVA SA MÔŽETE TEŠIŤ NA LETO PLNÉ ZAŽITKOV

Letné dni v trnavskom regióne budú opäť plné spoznávania, hudby, športu i zábavy. Je len na vás, či chcete oddychovať pri koncertoch, dobrom jedle, víne a medovine, cestovať v čase v Medolandii a Smoleniciach alebo aktívne strávite svoj deň. Nudiť sa tu nebudete. Pripravili sme si pre vás tipy, v ktorých si každý nájde to svoje.

TRNAVA
 

  • Leto na korze


Trnava sa vám aj toto leto postará o zábavu. Stačí sa v podvečer vybrať pred radnicu na Hlavnej ulici, kde sa môžete tešiť na rôzne hudobné kapely, divadlá, tanečníkov, workshopy či na predstavenia pre deti. Tie sa budú konať každú stredu, piatok a nedeľu o 18:00 hod. Celý program na https://www.facebook.com/events/985947581823745/.


 

  • LIVE Music Bar


Vezmite svojich priateľov či rodinu do Holiday Inn Trnava, kde sa zabavíte na letných večeroch so živou hudbou. O príjemnú atmosféru 25. júla, 14. a 28. augusta sa postará gitarista a spevák Lukáš Piala so svojimi cover verziami známych hitov. Vstup je voľný a určite nezabudnite ochutnať ich skvelé BBQ špeciality priamo z grilu či osviežujúce miešané nápoje.
 

  • Trnavský jazzyk


Malý Rím bude patriť jazzu od 27. do 31. júla. Aj tento rok festival Trnavský jazzyk sľubuje kvalitnú hudbu a nezabudnuteľný zážitok. Trnavu tak rozozvučia tóny talentovaných umelcov a umelkýň ako Dan Bárta & Illustratosphere, Bratislava Hot Serenades, Kristína Mihaľová & Jakub Šedivý, Talent Transport & Kamil Mikulčík a mnohí ďalší. Vstupné je na všetky koncerty zdarma  jazzu. Celý program nájdete na
https://www.facebook.com/zazivtrnave/photos/pcb.1984534905010871/2611582945729149/?type=3&theater
 

  • Dobrofest


Príďte 7. augusta na Dobrofest, ktorý bude o 19:00 hod. na Nádvorí. Na koncerte pre Johna Dopyeru, vynálezcu rezofonickej gitary a rodáka zo Záhoria, vystúpia Paul Batto zo Slovinska, skupina Album, Matěj Ptaszek a Screaming The Blues zo susedného Česka a Slovensko zastúpi Milan Benkovič so svojou kapelou.
 

  • Barbeque na Golfe


Dobré jedlo a šport patria k sebe. Vedia to aj na Golf Trnava v Kamennom mlyne, kde vám každú stredu a piatok od 16:00 do 20:00 hod. pripravia rôzne grilované špeciality. Popri hraní golfu či footgolfu tak strávite pohodový čas so svojimi priateľmi alebo rodinou. Výhodou je, že sa sem môžete dopraviť nielen na aute, ale aj na bicykloch. Viac informácií nájdete na https://www.facebook.com/events/1092547054461909/


SUCHÁ NAD PARNOU 

 

  • Grilovačka vo vinici


Strávte romantický večer uprostred viníc Terra Parna. Počas celého leta sa tu konajú Grilovačky vo vinici, v rámci  ktorých si vychutnáte 4-chodové menu z grilu pripravené šéfkuchárom Michalom Hečkom. Ich chuť dokonale podčiarknu vína z tamojšieho vinohradu a vy tak strávite dokonalé chvíle pri západe slnka. Počet miest je limitovaný, a preto si ich treba vopred zarezervovať na https://www.facebook.com/events/4119650551379187/

  • SMOLENICE 

 Smolenický zámok môžete navštíviť každý deň v čase od 10:00 do 18:00 hod. Určite sa vyberte aj do múzea Molpír, kde je otvorené každý deň okrem pondelka od 10:00 do 16:00 hod.

 

  • Letný Medokvas


Nenechajte si ujsť v sobotu 22. augusta Letný Medokvas v areáli VČELOVINA Smolenice. Smolenický Festival Medových Nápojov aj tento rok ponúkne len tie najlepšie medoviny, limonády, medové pivo, medový cider či medový burčiak a rôzne dobroty na jedenie. Zároveň pomôžete dobrej veci, pretože výťažok z predaja vstupného bude použitý na ďalší rozvoj projektu včelárskej záhrady.
 

DOLNÁ KRUPÁ

  • Medolandia


S Medolandiou sa určite nudiť nebudete. Prvá prechádzka časom v Dolnej Krupej bude v sobotu 25. júla vďaka Retro Medolandii. Všetci, ktorí prídu v dobovom oblečení či s rekvizitou zo starých čias, sa môžu tešiť na darček. V sobotu 8. augusta sa zase ocitnete v stredoveku a budete mať možnosť ochutnať nápoj pravých keltských bojovníkov – kormu. Na konci prázdnin 22. augusta sa zabavíte na Medolandia párty pri írskej hudbe. Počas víkendových podujatí si môžete pochutnať na špecialitách, spoznať všetky atrakcie, rozárium či navštíviť Villu Apimed.

Zdroj foto:  Včelco, Medolandia, Matúš Koprda, Terra Parna

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!