TURISTOV V REGIÓNE TRNAVA ODVEZIE BEZPLATNÁ KYVADLOVÁ DOPRAVA

Návštevníkov Smoleníc a Dolnej Krupej odvezie bezplatný autobus. Región Trnava týmto krokom podporí návštevníkov vo výletoch do okolia a takisto pomôže k odľahčeniu dopravnej situácie.

Aj v tomto roku Trnavský kraj zážitkov a Región Trnava pozýva  turistov, aby sa odviezli na letné výlety do Smoleníc a Dolnej Krupej, a to ekologicky – kyvadlovým autobusom. Ten funguje na princípe "vystúp-nastúp," čo umožňuje cestujúcim nastúpiť na ktorejkoľvek označenej zastávke, vystúpiť a pozrieť si atrakcie. Výhodou je flexibilné pokračovanie v jazde bez potreby cestovných lístkov.

„Snažíme sa prispievať k ekologickejšej preprave návštevníkov regiónu, zároveň je to ideálna príležitosť cestovať za krásami regiónu zdarma. K pamiatkam a na najväčšie podujatia v obciach Smolenice a Dolná Krupá sa návštevníci opäť odvezú jednoducho - autobusom,“ uvádza Agáta Mikulová, výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj, podľa ktorej je cieľom rozdeliť návštevníkov v destinácii Smolenice, tak, aby si každý užil zaujímavé miesta v nepreplnenom prostredí.

K hlavným atrakciám v Smoleniciach so Smolenickou fčelou

Obec Smolenice patrí každoročne k tým najvyhľadávanejším lokalitám v okolí Trnavy. Ukrýva niekoľko lákadiel najmä pre rodiny s deťmi alebo aktívnych ľudí. Majú možnosť navštíviť jaskyňu Driny - jedinú sprístupnenú jaskyňu na západnom Slovensku, Smolenický zámok, kedysi sídlo rodiny Pálffyovcov, náučný chodník hradiskom Molpír, edukatívne medovinárstvo s kaviarňou a oddychovým areálom Včelovina alebo okolitú prírodu s turistickými a cyklochodníkmi.

Návštevníkom preto v letných mesiacoch (júl – august) pomôže kyvadlová doprava s názvom Smolenická fčela. Tá bude premávať každý víkend a zabezpečí spojenie od železničnej stanice, k medovinárstvu Včelco a cez centrum obce až k jaskyni Driny.

„Prázdninové jazdy začnú vždy v sobotu a nedeľu o 10:10 h. Smolenická fčela vyrazí zo železničnej stanice v Smoleniciach, zastaví pri areáli medovinárstva Včelovina a v centre Smoleníc. Cieľová zastávka bude parkovisko Jahodník pri jaskyni Driny,“ dodáva Alexander Prostinák, riaditeľ OOCR Trnava Tourism.

Smolenická fčela prepraví okrem letných mesiacov návštevníkov aj počas najväčších podujatí:

  • 8. jún: Pálffyho slávnosti vína
  • 15. jún: Cesta rozprávkovým lesom
  • 19. október: Nočný Medokvas
  • 30. november – 22. december: Svetlo noci Vianočnej

Kyvadlová doprava prepraví návštevníkov aj do Dolnej Krupej

Počas veľkých podujatí v Dolnej Krupej bude návštevníkom k dispozícii bezplatná doprava s názvom Krupanská fčela. Autobus bude premávať zo železničnej stanice v Trnave do obce Dolná Krupá a naspäť.

„Krupanská fčela uľahčí návštevu najväčších podujatí a skrytých architektonických a prírodných klenotov, ktoré sa v obci nachádzajú. Kyvadlová doprava návštevníkom poskytuje možnosť vyraziť na výlet bez potreby osobného auta. V regióne, v ktorom sa môžeme pochváliť najlepšou medovinou na svete, je poskytovanie bezplatnej dopravy návštevníkom kľúčovým momentom pre rozvoj turizmu a zvyšovanie komfortu návštevníkov, “ zakončuje Alexander Prostinák.

Prehľad akcií v Dolnej Krupej, kedy bude premávať Krupanská fčela:

  • 1. jún: Otvorenie ružiarskej sezóny
  • 29. jún: Letný Medolandiafest
  • 7. september: Rozárium hudby
  • 21. september: Jesenný Medolandiafest
  • 12. október: Medobranie Dolná Krupá

Viac informácií o kyvadlovej doprave v obci Smolenice nájdete na stránke www.regiontrnava.sk

Zdroj foto: Región Trnava, Obec Smolenice, Včelco