Stres, nervozita či úzkosť. Tieto vône vás upokoja

Stres, nervozita či úzkosť. Tieto vône vás upokoja

Prežívate momentálne obdobie, ktoré je plné stresu? Bojujete dennodenne s nervozitou? Pociťujete úzkosť? Dajte šancu prírodným siliciam.

Bergamot

Bergamot je citrusové ovocie. Vyznačuje sa antidepresívnymi, relaxačnými a upokojujúcimi účinkami. Má schopnosť dodať energiu a navodiť pozitívne emócie. Navyše podporuje činnosť metabolizmu, správne fungovanie hormonálnej sústavy a stabilizuje hladinu cukru v krvi. Je bojovníkom proti baktériám, plesniam a vírusom.

Kadidlo

Drevitá aróma kadidla, s jemnučkým nádychom citrusov, je jednou z najznámejších a najdlhšie používaných vôní. Kedy siahnuť po kadidlovom esenciálnom oleji? Urobte tak, ak si neviete poradiť so stresom a potrebujete sa upokojiť. Navyše má tento olej protiplesňové, antivírusové a antiseptické účinky. Je výborný aj na posilnenie činnosti imunitného systému. Tento olej stačí jednoducho dať do aromalampy alebo do kúpeľa. V náročných obdobiach ho môžete mať v kabelke, v prípade potreby nakvapkať na vreckovku a vdychovať. Ak ho chcete použiť na pleť, pridajte niekoľko kvapiek do krému alebo telového mlieka.

Neroli

Aj táto vôňa je z kategórie citrusových. Silica z pomarančového kvetu je nápomocná pri úzkostných poruchách, nezvládaní svojich emócií, ale napríklad aj pri nespavosti. Je jednou z najpoužívanejších vôní pri depresiách a melanchólii. Používa sa podobne ako ostatné oleje. Stačí ju nakvapkať do misky s vodou, do aromalampy alebo rozprašovača. Účinný je aj kúpeľ či masáž s použitím tohto esenciálneho oleja.

Citrón

Citrónovú arómu netreba predstavovať nikomu z nás. Má výborné povzbudzujúce účinky, a preto sa hodí na zlepšenie nálady či redukciu stresu.

Valeriána

Esenciálny olej z tejto rastlinky je známy pozitívnymi účinkami na nervovú sústavu. Upokojuje a navodzuje pokojný spánok. Obzvlášť vhodný je na stavy úzkosti, paniky či hystérie.

Levanduľa

Silica z levandule má výborné upokojujúce účinky. Pomáha pri nespavosti, bolestiach hlavy a tiež zmierňuje vnútorné napätie. Najjednoduchšie je nakvapkať niekoľko kvapiek na kúsok plátna a vôňu vdychovať.

http://www.freedigitalphotos.net/images/Beauty_and_Cosmetics_g283-Candles_With_Towel_And_Orchid_p139888.html