Stratení nájdení

Stratení nájdení

„Vstávaj, génius.“
Tak sa začína triler o šialenom pomstychtivom čitateľovi. Génius je John Rothstein, kultový autor, ktorý vytvoril ešte kultovejšiu postavu – Jimmyho Golda –, no už desaťročia nevydal jedinú knihu. Morris Bellamy zúri, lebo rebel Jimmy Gold, Bellamyho literárny idol, sa v poslednom vydanom románe zapredal reklamnému biznisu. Preto Morris zabije Johna Rothsteina, ulúpi mu zo sejfu hotovosť, ale najmä získa najvzácnejší poklad, zápisníky, v ktorých je najmenej jeden ďalší, nevydaný román o Goldovi.
Morris korisť ukryje – a potom ho zavrú za celkom iný zločin.
Čas plynie a poklad objaví chlapec menom Pete Saubers, rovnako vášnivý mladý čitateľ. A teraz je Pete na úteku pred čoraz nebezpečnejším šialencom Morrisom, ktorého po tridsiatich piatich rokoch prepustili.
Trojica známa z trileru Pán Mercedes, bývalý policajt Bill Hodges, neurotická Holly Gibneyová a šikovný mladík Jerome Robinson, robí všetko pre to, aby Petovi pomohla. Ale postačí to?

Z anglického originálu Finders Keepers (Scribner, A Division of Simon & Schuster, New York 2015) preložila Marína Gálisová.

Súťažná otázka: Uveď názov aspoň jednej ďalšej knihy od Stephena Kinga

Správna odpoveď: Revival, Pod Kupolou, Doktor Spánok, Stratení nájdení, Žiarenie, Pán Mercedes, Carrie...

Knihu vyhráva Iveta Moravčíková z Častkoviec

Srdečne blahoželáme!