Šťastná výhra so záhorákmi

Šťastná výhra so záhorákmi

V druhom domácom zápase so Skalicou sa domáce publikum dočkalo aj Žiga Pálffyho, ale aktívnejší boli sprvu domáci havrani, ktorí mali v prvých minútach možnosť hrať dve presilové hry, ale absolútne nič v nich nevymysleli. Práve naopak, ušiel im Klejna a v samostatnom nájazde mohol otvoriť skóre, Tomek ale jeho strelu chytil. Prvý gól prišiel ale na druhej strane, Henrich Ručkay prenechal puk na svojho brata Jakuba, a ten strelou švihom vymietol pavučiny Trenčanovej brány. Odpovedať mohol Kutálek, v presilovej hre ale nedokázal dopraviť odrazený puk sám pred prázdnou bránou do siete. V závere tak prišiel druhý piešťanský gól, keď skalická obrana prepadla v strednom pásme, rozbehnutý Stupka si zobral puk, prefrčal okolo obrancov a aj on trafil presne do vinkla.

Tak ako skončili havrani prvú dvadsaťminútovku, tak aj začali druhú, Peško však po peknej spätnej prihrávke od Haringa prestrelil. Skaličania potom ale zabrali a tlačili a zvierali domácich v obrannom pásme. Bezúch ani Pálffy ale Tomeka neprekonali. V závere druhej tretiny si nedali pozor a ušiel im Henrich Ručkay, a po jeho strele do brvna sa telefonovalo. O chvíľu po ňom ušiel aj jeho brat Jakub, ten ale bol faulovaný, trestné strieľanie však vyriešil tak ako si už fanúšikovia Piešťan stačili zvyknúť, a teda pokazeným blafákom. Tretí gól skoro pridal Braňo Jánoš, ktorý sa po dlhšom čase objavil opäť v zostave havranov, jeho strela ale skončila pod Trenčanovými betónmi.
 
Tretia tretinu začala chyba brankára Trenčana, ktorý zabudol puk za bránou, ale Otčenáš nestihol puk zasunúť do siete. Potom hostia dokázali znížiť zásluhou Školiaka v presilovej hre, ktorý dorážal Preisengerovu strelu. Dvojgólový náskok mohol prinavrátiť na domáce hokejky Saliji, ale jeho blafák skončil na Trenčanovom betóne. Skalica potom opäť zavrela havranov v obrannom pásme, ale nedokázala prekonať Tomeka. Neokázali to Stieler, ani Holovič, ani Ďatelinka, ktorý spálil v presilovke tutovku. Koniec stretnutia domáci zvládli nakoniec na výbornú, keď v posledných dvoch minútach ani nepustili Skaličanov k hre bez brankára.
 
ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Skalica 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Góly: 9. J. Ručkay, 19. Stupka - 44. Školiak
 
Roman Sýkora, asistent trénera ŠHK 37 Piešťany: "Chceli sme hrať útočný hokej, v prvej tretine to bolo vyrovnané, od druhej tretiny sme zápas vypustili, dostali sme sa pod tlak, v tretej tretine súper pokračoval v dobrej hre, a len vďaka brankárovi Tomekovi sme dokázali zápas vyhrať."
 
Martin Pešout, tréner HK 36 Skalica: "Dnes sme hrali lepšie ako domáci, ale keď nedáme góly z takého množstva striel, tak sa nemáme na čo vyhovárať. A naviac, keď domácim zachytal brankár, tak sme dnes nemohli vyhrať."
 
ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Urban, Brňák, Drgoň, Filip, Cuník, Kolník, Bučka, Hruška - Stupka, Melichárek, Chylo, H. Ručkay, Mertel, J. Ručkay, Jánoš, Peško, Haring, Otčenáš, Nemec, Saliji

HK 36 Skalica: Trenčan - Vyrúbalík, Ďatelinka, Jankovič, Kozák, Barák, Jaborník, Srnec - Pálffy, Školiak, Preisinger, Bezúch, Stieler, Sloboda, Kutálek, Holovič, Jurík, Kazinota, Klejna, Romančík
 
 
(sd)