Slovenský športový víkend

BIATLON

 

V posledných individuálnych pretekoch sezóny žien - masovom štarte, obsadila Anastázia  Kuzminová výborné tretie miesto, keď po troch položkách dokonca viedla, ale v štvrtej netrafila jeden terč a skončila za Nemkou Neunerovou a s kariérou sa lúčiacou Francúzkou Baillyovou.

 

FUTBAL

 

Veľmi dobré výkony podáva v Sparte Praha Dušan Kucka, ktorý bojuje o šancu dostať sa do reprezentácie. S Brnom dokázal dvakrát skórovať a mal najväčšiu zásluhu na víťazstve "rudých".

Sparta Praha - 1. FC Brno 3:0 (1:0)
Góly: 43. a 51. Kucka, 47. V. Kadlec, 10 655 divákov
Juraj Kucka (Sparta) odohral celý duel a dvakrát skóroval.

 

Zápas nemeckej bundesligy Mainz - Wolfsburg priniesol súboj Mira Karhana s Petrom Pekaríkom, úspešnejší bol pravý obranca hostí.

Inak toto kolo veľa dôvodov na spokojnosť slovenských fanúšikov neprinieslo. Bockum aj so Stanom Šestákom prehral doma s Frankfurtom, a Ďurica so Zabavníkom a Mintálom ani nehrali.

Mainz - VfL Wolfsburg 0:2 (0:0)

Karhan celý zápas - Pekarík celý zápas.

VfL Bochum - Eintracht Frankfurt 1:2 (1:1) 

Šesták celý zápas.

 

Stabilné výkony podáva nový kapitán SSC Neapol Marek Hamšík, ktorý prispel k výhre nad Cataniou a po predchádzajúcej výhre s Juventusom sa škriabe na priečky zaručujúce pohárovú Európu.

Neapol - Catania 1:0 (0:0)

Hamšík hral do 73. minúty

 

V Turecku sa zas presadzuje Filip Hološko, ktorý síce nastúpil až v 58. minúte s Eskisehirsporom, ale pomohol gólom otočiť zápas. 

Besiktas - Eskisehirspor 3:2 (1:2)

Filip Hološko nastúpil v 58. minúte, strelil jeden gól.

 

HOKEJ

 

Vo vyraďovacích bojoch v popredných európskych ligách je vidieť aj slovenských hokejistov, ktorí sa značnou mierou podieľajú na úspechoch svojich klubov.

 

V Česku sú to hlavne hráči Liberca, v šiestom zápase s Plzňou prihral Čakajík na tri góly a Podkonický s Bartovičom skórovali a poslali svoj tím do semifinále.

Liberec - Plzeň 7:2 (1:1, 2:0, 4:1) - konečný výsledok série: 4:2