Ski & Aqua Bus opäť spojí Liptov

Ski & Aqua Bus opäť spojí Liptov

Liptov má našliapnuté na jednu z najúspešnejších zimných sezón v ostatných rokoch. Okrem sľubne vyzerajúcej obsadenosti ubytovacích zariadení sa pozitívne vyvíja aj predaj leteniek na linke Riga-Poprad. Na vyšší záujem turistov o zimnú dovolenku na Liptove zareagovala aj miestna Oblastná organizácia cestovného ruchu, ktorá pre nich opäť pripravila projekt bezplatného autobusového spojenia.

Viac turistov, lepšie služby a ďalšie kilometre lyžiarskych tratí. To všetko čaká návštevníkov Liptova počas aktuálnej zimnej sezóny. Zdá sa, že dobré chýry o našich strediskách sa dostali aj na východ, odkiaľ sa do našich hôr chystajú tisícky dovolenkárov. „Už teraz môžem potvrdiť viac ako 2 800 predaných leteniek z Rigy do Popradu, čo je veľmi sľubné číslo. Počet turistov z Pobaltia a Ruska tak s najväčšou pravdepodobnosťou stúpne a to sa zima ešte len začína,“ avizuje Ivana Herkeľová, riaditeľka popradského letiska.

Podobne ako po minulé roky, aj tento raz sa návštevníci Liptova môžu tešiť na bezplatnú dopravu do lyžiarskych stredísk - Jasná Nízke Tatry a Malinô Brdo. Prvé skibusy vyrazia na trať 25. decembra a zadarmo zvezú všetkých držiteľov skipasov alebo zľavovej karty Liptov Region Card. Autobusy budú premávať na štyroch farebne označených linkách až do Veľkej noci 3. apríla 2016. Okrem toho, strediská Jasná a Malinô Brdo ponúknu záujemcom o kvalitnú lyžovačku aj vlastnú kyvadlovú dopravu. „Služby skibusu sa každý rok snažíme neustále zlepšovať, aby sa lyžiari komfortne dopravili na svahy a následne na ubytovacie zariadenie. Túto službu ponúkame návštevníkom Liptova už  štvrtý rok a za tento čas si získala veľkú obľubu u turistov.  Svedčia o tom aj štatistiky, podľa ktorých sme minulý rok prepravili 81 200 lyžiarov, čo je o 12 % viac, ako v predchádzajúcom roku,“ upozorňuje Ján Blcháč, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.


Bezplatná doprava do lyžiarskych stredísk je samozrejmosť aj vo vyspelých alpských regiónoch. Myšlienku zaviesť tento projekt aj na Liptove a spojiť najväčšie turistické lákadlá, vrátane akvaparkov Tatralandia a GINO Paradise Bešeňová, si pochvaľujú aj viacerí podnikatelia v cestovnom ruchu.
„Chcem vyzdvihnúť bezchybnú prevádzku skibusov v ostatnej zimnej sezóne a najmä ochotu a profesionalitu šoférov Napriek tomu, že máme vlastnú dopravu, aj naši hostia túto službu radi využívali. V tejto sezóne opätovnú prevádzku Ski & Aqua busov len vítame,“ pochvaľuje si Tomáš Kubica, riaditeľ hotela Wellness Hotel Chopok.

Ski & Aqua Bus však s obľubou využívajú aj hostia z menších ubytovacích zariadení a okrajových obcí, ktorých návštevníci majú uľahčený prístup do lyžiarskych stredísk.  „Podľa nás je to super produkt, hostia ho využívali veľmi často. Myslím si, že z roka na rok si naň zvykajú. Ešte prednedávnom sa báli spoľahnúť sa na skibus, dnes je to samozrejmosť a sme radi, že sa aj týmto spôsobom približujeme vyspelejším zahraničným strediskám,“ konštatuje Milan Macko z penziónu Mária v Bodiciach.
.
Aktuálne grafikony budú môcť návštevníci nájsť na internetovej stránke regiónu visitliptov.sk  alebo v novej mobilnej aplikácii LIPTOV. Na svahy a za vodným relaxom sa tak dostanú aj turisti z Liptovského Jána, Liptovského Trnovca, Bodíc, Pavčinej Lehoty alebo Kúpeľov Lúčky. Už teraz je jasné, že lyžovačka na Liptove bude mať opäť šmrnc.