Sezóna kabátov je tu. Buďte in!

Sezóna kabátov je tu. Buďte in!

Prebuďte v sebe kreativitu! Oživte svoj starý kabát na nepoznanie! Tu je niekoľko zaručených tipov, po ktorých bude váš kabátik vyzerať ako nový.
Obchody sú plné kabátov od výmyslu sveta. Rôzne dĺžky, rafinované strihy, rozličné farby. Výber je len na vás. Čo však v prípade, že svoj obľúbený už máte doma, ale po pár rokoch nosenia stratil svoje čaro? Nemusíte hneď kupovať nový. Existuje veľa spôsobov, ako si ho vylepšiť a dodať mu šmrnc!

Takže prvý krok:
Dostať kabát do formy! Je pravdepodobné, že kabát je už obnosený a plný hrčiek. S tým sa však dá jednoducho bojovať. A zaručene vyhrať. Riešenie? Doprajte mu regeneračnú kúru v čistiarni. Neodporúča sa prať kabáty doma! V čistiarni majú k dispozícii správne technológie a využívajú preverené postupy. Ak je kabát príliš „ožmolkovaný“, stačí v obchode s elektronikou či domácimi potrebami zakúpiť špeciálny odhrčkovač, ktorý vás vyjde na niekoľko eur.

Druhý krok:
Prinavrátiť kabátiku šmrnc a spraviť ho originálnym a jedinečným. Fantázii sa medze nekladú.

Pár tipov ako nato:
Jednoducho vymeňte gombíky
Staré a nudné zmeňte za farebné, neokukané. V galantérii určite natrafíte na gombíčky, ktoré sa vám budú páčiť. Netreba sa báť pestrých farieb ani rôznych atypických tvarov. Dokonca aj dierky na gombíky sa dajú skrášliť. Stačí ich kolom dokola obšiť nitkou (inou ako čiernou) a hneď vyzerá kabát originálne.

Použite brošňu
Skoro zabudnuté brošne sa opäť stávajú obľúbeným módnym doplnkom. Dajú sa zapnúť na blúzky, tričká, opasky, kabelky, šály, šatky a, samozrejme, aj na kabáty. Miest, kam môžete brošňu pripnúť, je aj na kabáte veľa. Čo poviete na vrecká? Alebo sa vám viac páčia brošne na golieri?

Pridajte nášivku
Ak patríte k tým šikovnejším, môžete si vytvoriť vlastnú nášivku. Jednou z možností je, z rôznych starých tričiek a blúzok povystrihovať kúsky látky, pekne ich skombinovať a všiť na kabát. Tí, ktorí na to nemajú čas alebo talent, si môžu cez internet alebo v obchodoch s módnymi doplnkami niečo pekné kúpiť, a to potom sami nažehliť alebo našiť na kabát.

Obštrikujte to
Na kabáte veľmi dobre vyzerá, ak si lemy rukávov, drieku alebo goliera jednoducho obštrikujete. Vznikne v podstate efekt „dva v jednom“, svetríko – kabátik. Kabát je zrazu teplejší a ešte aj dobre vyzerá.

A na záver ...
Nezabudnite na vhodný doplnok. Veľmi populárne sú šály, šatky, klobúky, čelenky. Dotvoria vzhľad kabáta do dokonalosti. A ešte jedna vzácna rada. Všetkého veľa, škodí! Dávajte pozor, aby kabát nevyzeral gýčovo.

-m-
Obrázok: freedigitalphotos.net, imagerymajestic