Sama s dvoma deťmi: Katka Ščevlíková odhaľuje svoju najintímnejšiu skladbu

Sama s dvoma deťmi: Katka Ščevlíková odhaľuje svoju najintímnejšiu skladbu

“Nezhasínaj”!

Katka Ščevlíková (32), meno, ktoré zarezonovalo na slovenskej hudobnej scéne vďaka v súťaži X-factor a pravidelnému účinkovaniu v zábavnej relácii RTVS „Milujem Slovensko“, si dlhodobo udržiava súkromie svojho osobného života pod zámkou. Jej krásny hlas a charizmatická prítomnosť na scéne boli vždy v popredí, zatiaľ čo jej osobný príbeh ostával v tieni. Až do dnešného dňa, keď v relácii TV Markíza „Teleráno“ odhalila kus svojej duše, ktorý doteraz skrývala pred verejnosťou.

 

 

Katka sa priznala, že nedávno prešla rozchodom a neistá situácia ohľadom výchovy jej detí pretavila do novej skladby. Ako každá matka, ktorá stojí pred obrovskou zodpovednosťou vychovať deti sama, aj ona zažila chvíle pochybností a strachu. Avšak jej príbeh nie je len o bolesti a zrade, ale aj o prebudení, sile a nádeji. „Skladba rozpráva príbeh o tom, že aj keď sa v našich životoch spália mosty a zdá sa, že sa už nedajú opäť postaviť, tak v každom z nás svieti svetielko nádeje a môžeme mať dobré vzťahy s ľuďmi, s ktorými nevieme nejakú dobu nájsť spoločnú reč. Pieseň je o ľuďoch, ktorí prišli o vzájomné pochopenie a motiváciu snažiť sa. Chcela by som touto skladbou podporiť ľudí, ktorí zostávajú vo vzťahoch, ktoré nie sú funkčné a častokrát v sebe potláčajú samých seba, “ vysvetľuje samotná speváčka.

 

V skladbe „Nezhasínaj“, ktorú Katka vydala spolu s gitaristom a producentom Samuelom Kovácsom, odkrýva svoje vnútro a silné emócie, ktoré ju sprevádzali počas tejto turbulentnej etapy jej života. Skladba je oveľa viac než len hudobným dielom, je to aj vyznanie, príbeh a posolstvo pre všetkých, ktorí si prechádzajú podobnými skúškami.

 

„Nezhasínaj“ nie je len synonymickou výzvou k nevzdávaniu sa, ale aj pripomienkou toho, že aj v najtemnejších chvíľach nášho života môžeme nájsť svetlo, ktoré nám pomôže nájsť cestu von. Katka v tejto skladbe rozpráva o svojej vnútornej sile. „Chcela by som povzbudiť ľudí, ktorí  zostávajú vo vzťahoch len zo zotrvačnosti a otvoriť diskusiu o často tabuizovanej téme, ktorou je znevýhodnenie žien v týchto situáciách napríklad z dôvodu, že nemajú finančnú nezávislosť. To, že máme deti neznamená, že by sme mali zabúdať na seba. Aj keď sa niekedy cítime, že už nemáme silu hľadať riešenie, môže ním byť napríklad práve odchod z nezdravého vzťahu. Dôležité je nesústrediť sa na to, čo si o nás budú myslieť iní. Naša psychická pohoda a duševné zdravie by mali byť na prvom mieste. Niekedy je nutné si veci poriadne premyslieť a dať si čas, ktorý potrebujeme na prekonanie našich obáv, “ uzatvára s odkazom Katka.

 

Jej príbeh je metaforou pre všetkých, ktorí sa ocitli v podobnej situácii. Je to pripomienka toho, že aj keď sa svet zdá byť proti nám, máme v sebe silu prekonať akúkoľvek prekážku. Katka je príkladom toho, že je možné nájsť krásu a nádej aj v najťažších životných okamihoch. Videoklip vznikol v priestoroch City Beer Šaľa, hudobnú produkciu a samotnú gitaru zastrešil priamo Samuel Kovács a otextovala si skladbu samotná Katka.