Relaxujte s nemou tvárou

Relaxujte s nemou tvárou

Každý, kto má nejakého domáceho miláčika, mi dá iste za pravdu, že sú to vynikajúci priatelia a pomocníci pri odreagovaní sa. Ibaže nie každý si môže dovoliť takéhoto pomocníka vlastniť a nie každý by ho v byte chcel. Existuje však veľa možností, ako si dopriať kontakt so zvieratkami a pritom s nimi nemusieť žiť v jednej domácnosti. 

Ako si užiť výhody, ktoré zvieratá prinášajú? 

* Navštívte zoologickú záhradu. Pobyt medzi slonmi, žirafami, opicami v človeku prebúdza jeho najlepšie stránky. Výskumy dokazujú, že ľudia vnímajú jeden druhého pozitívnejšie, keď sú v prítomnosti zvierat.

Kŕmte vtáčiky. Či v zime, či v lete, či v parku alebo vo vlastnej záhrade. Budete spätejší z prírodou. Kŕmenie v človeku prebúdza pozitívne emócie, môže sa starať a pomáhať iným tvorom.  

Obstarajte si akvárium - pozorovanie rybičiek navodzuje pocit pokoja a pomôže vám relaxovať.  

Požičajte si psa - prospejete sebe pohybom na čerstvom vzduchu, psovi a možno aj majiteľ vám bude vďačný za pomoc pri venčení.

* Hladkanie lieči Prikladanie rúk má v sebe niečo tajomné. Napriek jasným pozitívnym výsledkom väčšina ľudí jeho účinkom  neverí. Vedci sa však intenzívne zaujímajú o kožu ako o prostriedok prenosu energie. Američania zistili, že obyčajný dotyk ruky znižuje účinky stresu a upokojuje. Pri rôznych zdravotných problémoch môže pohladenie spôsobiť  rôzne zázraky.