Potupná prehra s posledným

Potupná prehra s posledným

Havrani sa do posledného mužstva tabuľky pustili bez rešpektu a už v druhej minúte sa Henrich Ručkay ocitol sám pred brankárom, ale zlyhal. O pár chvíľ na to však už bol Mertel úspešnejší a otovril skóre. Havrani tlačili svojho súpera naďalej, Nemec ale opečiatkoval žrď a to isté sa podarilo aj Urbanovi v siedmej minúte. Lenže potom si domáca obrana nepochopiteľne nedala pozor na unikajúceho Petrušku, ktorý pohodlne vyrovnal. Domácich gól zaskočil a neboli schopní nič na súpera vymyslieť. Až na konci prvej tretiny Šišovský mohol v presilovke prinavrátiť vedenie na stranu domácich, ale neuspel. 

V druhej dvadsaťminútovke mohol skórovať Henrich Ručkay, ale svoj samostatný nájazd zakončiľ strelou vedľa brány. Udrelo však na druhej strane. Themár zatiahol puk do útočného pásma, vystrelil na Tomeka a v následnej skrumáži doklepol puk do brány Važan. Frustrovaný Tomek sa nechal vystriedať Ondrejkom, ale nový impulz to havranom neprinieslo. Práve naopak, v 34. minúte obkorčuľoval Petruška piešťanskú bránu a nikým neatakovaný zasunul puk pomedzi Ondrejkove betóny. Do zápasu mohol havranov vrátiť Chylo, ale vo svojej obrovskej šanci sa zbytočnou kľučkou dostal zo streleckého uhla a bránu ani len netrafil.

V tretej tretine hrali Piešťany v strašnom kŕči, nedokázali si prihrať na dva kroky a vysunutá obrana Martina bezpečna rozbíjala všetky snahy o útok. V závere stretnutia sa prejavila frustrácia na strane havranov, ktorí sa nechali zbytočne vylučovať, čím si definitívne zhatili možnosť niečo s výsledkom urobiť. Dokázali však ešte inkasovať, najskôr síce Rusina trafil spojnicu Ondrejkovej brány, po ňom však už Hollý bez problémov dorazil strelu Petrušku za domáceho brakára a potvrdil prekvapivé víťazstvo hostí v pomere 1:4.

 
Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany: "Začiatok bol dobrý z našej strany, mali sme niekoľko šancí, z ktorých sme dali prvý gól, potom sme ale inkasovali zbytočný gól a od toho momentu sme hrali v kŕči. V tretej tretine nás hostia nepúšťali k streľbe a vyhrali zaslúžene."
 
Róbert Pukalovič, tréner MHC Mountfield Martin: "V úvode stretnutia sme mali obrovské problémy zastaviť tlak súpera, ktorý strelil aj úvodný gól. Našťastie sme ale vyrovnali a veľkou bojovnosťou sme dokázali streliť aj ďalšie góly a doviesť zápas do víťazného konca."
 
 
ŠHK 37 Piešťany - MHC Mountfield Martin 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Góly: 3. Mertel - 9., 34. Petruška, 25. Važan, 58. Hollý
 
ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Cuník, Škadra, Filip, Drgoň, Urban, Bučka, Hruška, Kolník - Šišovský, Nemec, Melichárek, J. Ručkay, Peško, H. Ručkay, Saliji, Mertel, Stupka, Chylo, Toman, Haring
 
MHC Mountfield Martin: Šúrek - Novotný, Rusina, Pukalovič, Zošiak, Tupý, Grman, Perniš, Ejem - Themár, Vilkoits, Kolena, Petruška, Hollý, Važan, Vaško, Rapáč, Fujerík, Dírer, Slávik 
 
 
(sd)