Piešťanskí Zezbíranci začali víťazne

Piešťanskí Zezbíranci začali víťazne

 Do novej sezóny v plážovej hádzanej odštartovalo piešťanské mužstvo s názvom Zezbíranci na turnaji Summer beach handball cup v Bratislave. Vstup do nového ročníka hádzanárskej „plážovky“ im vyšiel, keď turnaj na Štrkovci vyhrali.  

Piešťanci  tam zdolali pezinský Kelwitt team 2:0, s bratislavským Célé Zle! prehrali 0:2 a nad ďalším mužstvom z hlavného mesta, Bolons gang, vyhrali 2:0. 

Vo finále sa stretli prvé dve mužstvá tabuľky. Stretnutie s Cele zle!  Nezačala Piešťanci najlepšie, keď vyrovnaný prvý polčas nakoniec tesne prehrali. Druhý však vysoko vyhrali a tak o víťazovi finále museli rozhodnúť  až samostatné nájazdy. Piešťanský brankár Šantavý chytil tri z piatich nájazdov súpera, na druhej strane sa z jeho spoluhráčov strelecky presadil Fázik, Budzák aj Fedora, takže  víťazom turnaja sa stalo družstvo Zezbíranci v zostave: Šantavý - Michal Fázik, Paulík, Fedora, Kotula, Budzák a Novotný.

„Tento turnaj bol vhodnou prípravou na tohtoročnú Beach Handball Tour 2013, ktorá štartuje už na budúci týždeň v Bratislave. Potom nasleduje turnaj v Senci a tour vyvrcholí v závere prvého júlového týždňa majstrovstvami Slovenska v Modre. Na Beach Handball Tour 2013 sú prihlásené aj dve piešťanské družstvá, Zepaár astronautov a Black & White", priblížil nám aktuálnu situáciu v piešťanskej plážovej hádzanej tréner Martin Nedorost.

(na)