Piešťanci v Kazani bez medaily

Piešťanci v Kazani bez medaily

 Na tohtoročnú  27. Letnú svetovú univerziádu v ruskej Kazani boli nominovaní aj šiesti športovci z okresu Piešťany. Do bojov nakoniec zasiahli len piati, pretože tenista Filip Horanský sa pred odchodom do Kazane  zranil na turnaji v Rakúsku a na univerziádu necestoval.

Zo zvyšnej pätice športovcov z nášho okresu mali najväčšiu šancu na zisk medaily kanoista Matej Rusnák a strelkyňa Monika Zemková. Obaja ju napokon nezískali, hoci k nej mali veľmi blízko. Rusnák obsadil v nedeľu v C1 na 1000 metrov štvrté miesto a v pondelok mu nevyšiel ani reparát na polovičnej trati, keďs skončil vo finále šiesty.

Z  trojice našich športových strelcov bola v skeete najbližšie  k medaile obhajkyňa univerziádneho prvenstva Monika Zemková z Pečeniad. Tá obsadila v nedeľňajšom semifinále štvrté miesto a v boji o bronz prehrala s Ruskou Šakrovovou až po rozstrele. V semifinále mali obe strelkyne na konte po 14 bodov a rozstrel vyhrala Ruska 3:2. Filip Tekula z Piešťan  obsadil so 115 bodmi 13. miesto a  Peter Zemko bol so 112 bodmi sedemnásty.

 

(na)