Obrazy najzbieranejšieho umelca môžete vidieť v Tatrách

Obrazy najzbieranejšieho umelca môžete vidieť v Tatrách

 Milovníci moderného umenia by si nemali nechať ujsť exkluzívnu výstavu diel najzbieranejšieho talianskeho maliara Daniela Dondého. Najnovšiu kolekciu obrazov „Glamour Pop Art“ si môžete pozrieť v priestoroch Grand Hotela Kempinski High Tatras do 29. februára.

„Medzi obrazmi nájdete portréty legendárnych herečiek ako Audrey Hepburn či Marilyn Monroe a tiež umelcove interpretácie diel, ako napríklad Van Goghove Slnečnice, či Madonna od Raphaela. Ide o veľmi špecifické obrazy, pretože pri ich tvorbe autor použil 24-karátové zlato, krištále, malé zrkadielka aj perly,“
hovorí o obrazoch Boris Mancastroppa, predstaviteľ spoločnosti Dondé Art, kurátor výstavy a zároveň synovec talianskeho umelca Daniela Dondého.

Súčasťou výstavy je aj kolekcia diel na sláčikových nástrojoch s maľbami inšpirovanými svetoznámymi umelcami StradivariRock. Husle ako sochy sú ručne maľované a zaliate do akrylu. Daniel Dondé ich vytvoril ako poctu pre slávneho výrobcu huslí – Antonia Stradivariho. Sláčikové nástroje sú recyklované a darovala mu ich medzinárodná škola na výrobu huslí pomenovaná po Stradivarim, ktorá sídli v autorovej rodnej Cremone.

Luxusné diela talianskeho umelca vlastní viacero významných svetových osobností, napríklad Madonna, Arnold Schwarzenegger, monacký princ Albert, bývalý šéf Formuly 1 Flavio Briatore či brunejský sultán. Kurátor výstavy však prezradil, že niektoré diela vlastnia aj Slováci.

„Sme radi, že takýto druh umenia môžeme ukázať nielen našim hosťom, ale aj širokej verejnosti, ktorá sa na obrazy môže prísť do hotela pozrieť. Na jar sa môžu návštevníci hotela tešiť tiež na diela najúspešnejšej slovenskej sochárky Jany Brisudovej,“ dodáva na záver Kathrin Noll, generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras.