Objavte tajomstvo hormonálnej jogy

Objavte tajomstvo hormonálnej jogy

Počuli ste už niekedy o hormonálnej joge? Čo je to a aké benefity ponúka? Objavte jej tajomstvo, ktoré spočíva v jednoduchých krokoch a získaní pravidelných a zdravých návykov.

Mirka Mahima Bartošová, ktorá sa stala priekopníčkou hormonálnej jogy na Slovensku, napísala pre slovenských čitateľov prvú knihu o tejto téme.
Jej kurzami postupne prešli stovky žien, ktorým pomohla a naďalej pomáha zharmonizovať nielen hormonálny systém, ale aj celé ich ženské vyžarovanie, pretože, ako sama vraví:

„Hormonálna joga ukrýva v sebe oveľa viac ako len fyzické cvičenie.“

Certifikáty oprávňujúce vyučovať hormonálnu jogu ženy, mužov a diabetikov získala v Nemecku a vo Francúzsku priamo od zakladateľky Dinah Rodrigues, ktorá je jediná oprávnená certifikovať terapeutov hormonálnej jogy.

Ako sa postupne ukázalo, tento súbor cvičení je priam zázračným receptom na krásu, bezchybnú postavu a žiarivú pleť. Nádherne pomáha mladším ženám, ktoré trpia akoukoľvek hormonálnou nerovnováhou, či už bolestivou menštruáciou, premenštruačným syndrómom, alebo majú ťažkosti otehotnieť. Je veľmi účinná aj pri problémoch so štítnou žľazou, najmä pri jej zníženej funkcii. Veľmi účinná je aj u žien starších ako tridsaťpäť rokov a u žien v menopauze a po menopauze, u ktorých sa prejavujú symptómy spôsobené zníženou hladinou ženských hormónov.

Táto kniha vám poskytne nielen úžasný návod, ako si zacvičiť hormonálnu jogu v pohodlí domova, ale Mirka vám v nej veľmi profesionálne vysvetlí aj to, ako v ženskom tele fungujú hormóny, ako sa ich činnosť prepája s emočným nastavením ženy, čo spôsobuje ich nerovnováhu a ako sa tá potom prejavuje v živote. Nádhernou súčasťou knihy sú aj príbehy žien, ktoré už kurz hormonálnej jogy u Mirky Bartošovej absolvovali.

Prečítajte si ukážku z tejto novinky:


Joga ako strom
 

Ako to už v živote chodí, všetko so všetkým sa prelína. Dejú sa nám smutné aj šťastné udalosti zároveň. V jednom okamihu sa nám darí napríklad v práci a vo vzťahu to škrípe, prípadne prežívame neutrálne obdobie vo viacerých oblastiach a podobne. Tak isto je to aj v prípade môjho príbehu. Keď píšem tieto riadky, mám pocit, akoby som vytiahla len nitku z celého pradena. Všetky udalosti v našich životoch sú spolu popretkávané a prepojené. Keď sa pokúsime porozprávať o jednej, zrazu zistíme, že túto udalosť ovplyvnilo množstvo ďalších. Je to nádhera. Život nie je v žiadnom prípade lineárny, ale multidimenzionálny. Niektoré veci sú zjavné na povrchu. Majú jasný smer alebo zámer. Iné sú skryté pred ostatnými a niekedy aj pred nami samými. Keď sa obzriem späť, vidím a vnímam život ako strom. Pevný, veľký strom s mohutnou a košatou korunou, stále rastúci a rozrastajúci sa do všetkých smerov. Joga v tomto prípade tvorí pevný kmeň, ktorý ma spája so zemou. A tak ako deň za dňom naberám nové skúsenosti, učím sa svoje lekcie, vyhrávam či prehrávam svoje malé či veľké boje. Strom neustále rastie. Kmeň mohutnie, koruna sa rozrastá. Zároveň posilňujem svoje korene. Aby sme mohli rásť smerom hore, potrebujeme nevyhnutne rásť aj smerom dole. Zakoreňovať sa vo svojom živote, v sebe, hlbšie a hlbšie.

Knihu kúpite napríklad aj tu: http://www.vydavatelstvomotyl.sk/k/knihy/motivacna-literatura/467/hormonalna-joga