Nenechajte si ujsť psičkársku súťaž na najvyššej úrovni.

Nenechajte si ujsť psičkársku súťaž na najvyššej úrovni.

Slovenské olympijské športové centrum x-bionic® sphere priberá do svojho portfólia ďalší z atraktívnych a celosvetovo vyhľadávaných športov. Od 8. do 10. novembra bude hostiť súťaž v pohybovej aktivite agility. Hlavnými aktérmi tohto športu sú talentované psy na špičkovej úrovni a ich psovodi. Vstup na podujatie, ktoré obdivujú malí i veľkí po celom svete je pre verejnosť voľný.

Agility je pohybová aktivita, vrcholový, ale zároveň aj rekreačný šport, kde nesúťaží jednotlivec, ale dvojčlenný zohraný tím. Ten je zložený zo štyroch labiek a dvoch nôh. Presnejšie povedané zo psovoda a psa. Majiteľ a jeho štvornohý miláčik tu spoločne prekonávajú prekážky v určenom poradí, v čo najkratšom čase a čo je dôležité i bez chýb. Napriek tomu, že ide o šport vedený hrou a zábavnou formou, psíky tu musia so svojimi majiteľmi zvládať rôzne povely, a to na najvyššej úrovni.

Pre psovodov a ich psov je teda od 8. do 10. novembra pripravený v x-bionic® sphere zaujímavý športový program. V piatok a v sobotu budú prebiehať kvalifikačné súťaže v troch veľkostných kategóriách – small, medium a large. Najlepšie tímy sa prebojujú do veľkého finále v nedeľu 10. novembra.

Doteraz prihlásené tímy z 21 krajín otestujú podmienky vnútornej haly s rozlohou viac ako 50 000 m2. Psov budú hodnotiť zahraniční porotcovia z Čiech, Maďarska a Rakúska. Víťazné dvojice budú odmenené zaujímavými cenami. Najlepší súťažiaci zabojujú o finančné výhry až v hodnote 6 000 €.

Vstup pre verejnosť, ako aj pre ich domácich psích miláčikov, je na počas tohto víkendu v x-bionic® sphere voľný.

Zdroj foto: x-bionic® sphere