Nedeľná dráma so šťastným koncom pre hostí

Nedeľná dráma so šťastným koncom pre hostí

V prvej dvadsaťminútovke sa hral útočný hokej so šancami na oboch stranách, Jakub Ručkay našiel rozbehnutého Filipa, ktorý ale z kruhov Laca neprestrelil. Veľkú šancu na nitrianskej strane spálil Chrenko. V ôsmej minúte hostia zle striedali, Hudec zachytil nahodený puk, posunul ho Melichárkovi, a ten tvrdou strelou vymietol pavučinu v bráne. Po ňom opäť neuspel Kováčik, na domácej strane pre zmenu Mišura. Najväčšiu nitriansku šancu zahodil znovu Kováčik, ktorý zabudnutý sám pred brankárom ale neuspel. Tretinu uzavrela šanca Jakuba Ručkaya, ale z dobrej pozície prestrelil bránu.

Druhá tretina nebola tak útočne ladená, ako tá prvá. Veľká šanca prišla až v 28. minúte, keď po Škadrovej strele od modrej zvonil žrď Lacovej brány. Zvýšiť mohol onedlho Mišura, ale netrafil bránu. Nitre sa nakoniec podarilo vyrovnať v závere tretiny pri presilovke o dvoch hráčov zásluhou Ordzovenského.
V tretej tretine sa hosťom podarilo aj otočiť zápas znova pri presilovej hre, keď Stümpel našiel voľného Tománka, ktorý bez problémov puk zdvihol nad ležiaceho Tomeka. Z vedenia sa však Nitrania dlho netešili, v 48. minúte využili presilovku aj havrani, potom čo Jakub Ručkay našiel pred bránou samotného Melichárka, a ten bezpečne skóroval. Domáci po góle ožili, ale ich najväčšou prekážkou bol Laco v bráne hostí. Prekonal ho až nahodeným pukom z rohu klziska Chylo necelé dve minúty pred koncom. Onedlho nato však hostia dostali výhodu presilovej hry, odvolali brankára a 26 sekúnd pred koncom aj vyrovnali zásluhou kapitána Kováčika. Duel tak smeroval do predĺženia, v ktorom sa žiadne mužstvo nepresadilo a na rad prišli samostatné nájazdy, v ktorých už tradične havrani ťahali za kratší koniec a nakoniec aj prehrali.
 
Roman Sýkora, asistent trénera ŠHK 37 Piešťany: \"Dnes sa hral výborný zápas, nám sa podarilo dostať sa do vedenia, bohužiaľ sme ale dostali tri góly v oslabení. Podarilo sa nám strhnúť vedenie na našu stranu, ale inkasovali sme na konci a v samostatných nájazdoch sme nemali šťastie. Dnes sme ale mali problémy so zostavou, chýbali nám štyria hráči, a tak chcem chalanom poďakovať za bojovnosť.\"
 
Karol Kolečáni, asistent trénera HK Nitra: \"Diváci videli atraktívny zápas, my sme konečne bodovali s Piešťanmi. Začali sme aktívne, ale dostali sme tri hlúpe góly, nezlomnosťou sa nám ale podarilo dostať zápas do samostatných nájazdov, kde sme strelili o jeden gól viac ako súper.\"
 
ŠHK 37 Piešťany - HK Nitra 3:4sn (1:0, 0:1, 2:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 8., 48. Melichárek, 59. Chylo - 39. Ordzovenský, 45. Tománek, 60. Kováčik, rozhodujúci nájazd Chrenko
 
ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Urban, Drgoň, Filip, Škadra, Grman, Kolník, Bučka, Hruška - Stupka, Melichárek, Hudec, J. Ručkay, Mišura, Chylo, Lisoň, Nemec, Saliji, Krajčík, Mertel, Haring
 
HK Nitra: Laco - Nádašdi, Bača, Vosátko, Ordzovenský, Trefný, Rais, Árvay, Kadura - Kováčik, Chrenko, Podstavek, Tománek, Stümpel, Mašlonka, Jokila, Hamrák, Segľa, Kmeč, Piatak, Pupák
 
 
(sd)