Nadal sa konečne vracia do hry

Nadal sa konečne vracia do hry

Rafael Nadal, rovnako ako jeho fanúšikovia, sa po ôsmych mesiacoch dočkal svojho návratu do turnajov. 26-ročný tenista sa po neplánovanej pauze vracia na tenisové kurty už tento týždeň, a to na VTR Open vo Vina del Mar v Chile. Nadalove ambície však nie sú priveľmi vysoké. Španiel si je vedomý, že chvíľu potrvá, čím sa vráti do svojej vrcholovej formy.

„Potrebujem týždne poriadneho tréningu,“ povedal Nadal pre tenisové správy. „Toto je môj prvý týždeň a nemyslím si, že moje ciele sú také isté ako tie, ktoré budem mať povedzme za dva mesiace. Pôjdem na to pomaly a budem skromný, čo sa týka ambícii. Určite nebudem hneď taký dobrý, ako som bol predtým. Musím byť trpezlivý.“

Nadal pre zranenie kolena a neskôr žalúdočný vírus vymeškal väčšinu minuloročnej sezóny i tohtoročný januárový Australian Open. Na turnaj ATP v Južnej Amerike sa teraz vracia po ôsmych rokoch. Naposledy tu Nadal súťažil v roku 2005.

Prvý zápas je pre Nadala utorková štvorhra, v ktorej po boku Argentínčana Juana Monaca postaví proti českej dvojke Františkovi Čermákovi a Lukášovi Dlouhému. V stredu sa predstaví už v klasickej dvojhre.

„Dúfam, že turnaj mi pomôže získať späť ten súťaživý pocit, ktorý potrebujem po dlhej dobe zotavovania. Až potom prichádzajú na radu tenisové výsledky. Ak bude koleno v poriadku, tak nemám žiadne obavy o budúcnosť. V minulosti som prekonal aj vážnejšie zranenia a vždy som z nich vyšiel iba silnejší,“ dodal Nadal.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: atpworldtour.com