Medovníčky na zdobenie

Potrebujeme:
500 g hladkej múky,
250 g práškového cukru,
2 vajcia 4 PL medu,
1 ČL sódy bikarbóny,
1 PL medovníkových korenín ( škorica, klinčeky, aníz, badián).

Postup:
Vypracujeme hladké cesto, ak je cesto husté pridáme 2 PL vody. Cesto odložíme do chladu odležať aspoň 24 hodín. Odležané cesto premiesime a na mikroténovej fólii ho rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme srdiečka, hviezdičky, hríby, rybky...Medovníčky kladieme na studený Cerou vymastený plech alebo na fóliu na pečenie. Pečieme v prehriatej rúre doružova. Tento typ cesta pri pečení menej napučí, preto je vhodnejšie na zdobenie.

Poleva:
1 bielok,
10-150 g práškového cukru,
trochu citrónovej šťavy.
Cukor niekoľko razy preosejem, pridáme bielok a citrónovú šťavu a dobre vymiešame. Ak je poleva riedka pridáme cukor, ak je hustá pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

Viac receptov nájdete:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit

Autor: Anna Čunderlíková