Med na celotelové využitie

Med na celotelové využitie

Iste vás nemusíme presviedčať o tom, že med je fantastickým pomocníkom ku krajšiemu vzhľadu. Tento včelí produkt využívala aj kráľovná Kleopatra, takže jeho účinky sú overené už pár stoviek rokov. Čo ste možno nevedeli, má bieliace účinky a to nielen na pokožku.


Najznámejší medový kúpeľ
Práve medovo mliečny si kúpeľ si obľúbila aj spomínaná Kleopatra. Ak chcete pokračovať v jej šľapajách a mať hodvábnu pokožku bez vrások, urobte si tento kúpeľ aj vy. Do vane s vodou prilejte liter mlieka a pár lyžíc medu. V tomto výživnom kúpeli pobudnite 15 minút. Hebkosť vášho tela zaiste prekvapí.

Pleťová maska
Iste nebudete proti, ak si sladký voňavý med nanesiete aj na tvár. Postačí, ak med zmiešate s jedným žĺtkom a dvoma lyžicami tvarohu. Táto maska pôsobí omladzujúco a upokojujúco. Pre dokonalé vyčistenie pokojne pridajte lyžičku glycerínu.

Peeling pre telo
Na čo by ste investovali do peelingov z drogérie, keď si môžete ešte lepší vyrobiť doma sama. Zmiešajte med, ovsené vločky a pridajte zopár kvapiek aromatického citrónového oleja. Ten pleť ešte aj zosvetlí. Nabudúce namiesto citrónového môžete skúsiť tymiánový, ktorý spomalí tvorbu kožného mazu. Avšak, jeho aróma už nebude taká svieža ako v citrónovej variácii.

Vrásky
Med sa vie popasovať aj s vráskami. Naneste med na gázu a priložte na "postihnuté" miesta. Nechajte pôsobiť 15 minút aspoň raz do týždňa. Ak zotrváte, účinkom budete sama prekvapená.

Kondicionér
Ak sa vám doma minie kondicionér, pokojne si ho vyrobte. Do medu primiešajte 2 čajové lyžičky olivového oleja. Naneste na vlasy, zabaľte do igelitu a nechajte pôsobiť minimálne 30 minút. Opláchnite. Tento prírodný kondicionér dokonale zastúpi ten z drogérie.

Medujte aj ruky
Všimli ste si niekedy aké majú Japonky nádherne jemné ruky? Tajomstvo je opäť v mede, používajú totiž krémy s jeho vysokým obsahom. Nám postačí, ak si ruky potrieme na hrubo medom a zabalíme do rukavíc. Po 20 minútach opláchneme. Ruky zostanú nádherne jemné.

Med nie je lacnou záležitosťou, pokiaľ nemáte v rodine včelára. Avšak do kvality sa oplatí investovať, takže raz za čas si kozmetický medový luxus môžete dopriať iste aj vy.

Autor: Andrea Zummerová