Liptov láka na zimu, jar má ešte čas

Liptov láka na zimu, jar má ešte čas

 Na jarné prázdniny sa najviac tešia školáci. Už od 19. februára začne týždenné voľno pre žiakov a študentov z Banskobystrického, Žilinského aj Trenčianskeho kraja. Po nich si užije voľno východ a ako posledný západ Slovenska. Liptov všetkých vábi najmä na hory, kde vládne pani zima a k prázdninovým aktivitám bude patriť lyžovačka, sánkovačka, ale aj relax v bazénoch a šantenie v toboganoch a iných atrakciách. Posledné voľné ubytovacie kapacity sú ešte v predaji.

Aktuálne na Liptove trávia svoje prázdniny najmä deti a študenti z Poľska a Česka a čoskoro sa k nim pridajú aj prázdninujúci žiaci zo Slovenska. Jarné prázdniny na Liptove predstavujú najmä typicky zimné aktivity. Množstvo inšpirácií ako školákov na prázdninách od 19. februára 2024 zabaviť, niečo ich naučiť či rozhýbať ponúka projekt Liptov s deťmi. Online zoznam ponúka osem kategórií, kde program nájde zaručene každý. Od kontaktnej ZOO, cez náučné chodníky, galérie, vodné parky až po skvelé zimné zážitky v desiatke lyžiarskych stredísk a niekoľkých klziskách na štadiónoch aj prírodných plochách či na kilometroch bežeckých trás.

„Ideálna forma ako deti odtrhnúť od televíznych obrazoviek, mobilov a hier za počítačmi je im pripraviť program, ktorý ich pohltí. U nás na Liptove je stále možnosť si objednať ubytovanie v čase jarných prázdnin a zariadiť tak celej rodine nezabudnuteľný týždeň na horách. Podmienky na lyžovanie sú v Jasnej, Malinom Brde, SKI Centre Opalisko, Ski Centre Demänová aj v ďalších strediskách veľmi dobré. V posledných troch spomenutých si môžu prázdninujúce rodiny s deťmi uplatniť aj zľavy cez Liptov Region Card až do tridsiatich percent. Vďaka technickému snehu sa netreba obávať ani predpovedí s teplotami stúpajúcimi nad nulu,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. V stredisku Jasná si dokonca prázdninujúci môžu vychutnať aj lyžovačku priam pre lyžiarskych fajnšmekrov. Ide o takzvaný Fresh track, ešte pred oficiálnym začiatkom prevádzky, s lyžovačkou na dokonalo upravených svahoch, s raňajkami na vrchole Chopka. 50 kilometrov zjazdoviek na severe a juhu Chopka sú tou najlepšou pozvánkou do strediska, kde lyžiarov čakajú zjazdovky všetkých kategórií – od modrých až po tie čierne. Dve zjazdovky si počas uplynulého Svetového pohára vyskúšala aj ženská lyžiarska elita a chvály na Jasnú obleteli svet.     

Do strediska Jasná budú premávať aj počas jarných prázdnin bezplatné skibusy z celého regiónu. Výborným programom po lyžovačke alebo alternatívou k lyžovačke je návšteva vodných parkov a wellnessov v regióne. K najobľúbenejším patrí Tatralandia v Liptovskom Mikuláši, Bešeňová a Aqua Vital Park v Kúpeľoch Lúčky, rovnako s možnosťou využiť zľavy cez regionálnu kartu do 10%. Počas prázdnin je výborný tip aj návšteva múzeí či galérií, ktoré deťom sprostredkujú informácie, históriu, kultúru, rozšíria vedomosti a zároveň ich aj zabavia. Liptov ponúka toho veľa, najmä však možnosť dobiť si baterky v prírode a pri rôznych aktivitách. Pre viac informácii klikajte VisitLiptov.sk .

Foto: Marek Hajkovský