LETO je tu ( na pár dní)

 

Konečne po potope zasvietilo slnko. Prvými predzvesťami boli minulú sobotu na jednu stranu opálení diváci na leteckých dňoch v Piešťanoch. Tento víkend to pokračovalo. Užívali sme si slniečka ako sa len dalo. Dievčatám sa šatník opäť zúžil na minišortky, minitričká a žabky. (Ináč, podľa mňa je to obuv nevhodná na nosenie, maximálne na kúpalisko, ale už som v nich videla nazutých v škole, na úradoch ba i na kultúrnom podujatí ! - voči gustu žiaden dišputát).

 

Naivne som si myslela, že po jarnom upratovaní nastane čas oddychu, ale začínajú dozrievať jahody a opäť budem robiť džemy, zavárať ... nehovoriac o burine v záhrade, ktorá rastie ako besná.

Deťom sa končí škola - udržať ich doma je takmer nemožné. Treba naplánovať kam s nimi cez prázdniny, aby sme boli všetci spokojní.

 

„Darcovia orgánov" sa opäť preháňajú na svojich mašinách pomedzi autá a ja im závidím vietor vo vlasoch , odvahu riskovať a mladícku nerozvážnosť, ktorá vekom vyprchá a stanú sa z nich pupkatí páprdovia.

 

 

Až teraz si uvedomujem, ako je nám vlastne dobre - keď vidím záplavami sužované oblasti. Aj u nás je Váh nebezpečne vysoko a jeho kalné vody vo veľkých vlnách narážajú na mosty, ale snáď nás vážska kaskáda opäť ochráni. Je to živel, voči ktorému sa nedá ubrániť. A to je strašné.

 

Uvidíme, aké svine sa nastávajúcu sobotu dostanú k válovu. Je to na nás - voličoch. Podľa toho to tu bude vyzerať ďalšie 4 roky. Ten kto neodvolí, nemá nárok reptať. Tak správnu voľbu občania!

 

Vaša Chitta