LETNÉ GRILOVAČKY POD HRADBAMI BUDÚ POČAS JÚLA V TRNAVE

LETNÉ GRILOVAČKY POD HRADBAMI BUDÚ POČAS JÚLA V TRNAVE

V severozápadnej veži trnavských hradieb sídli malá vináreň zameraná na lokálnych producentov vína. Počas leta organizuje Gril párty pri hradbách v dvoch termínoch 14. a 28. júla s výhľadom na pôvodné vykopávky a hradby Michalskej ulice.

Vináreň Trnavská viecha sídliaca uprostred stredovekých hradieb, ktoré sa pokladajú za najzachovalejšie tehlové hradby v strednej Európe, spojila gastronómiu s históriou a naplánovala dve letné Gril párty.

Pravidelne počas roka organizuje pre svojich návštevníkov degustácie vín, ktoré sú skladbou zamerané predovšetkým na lokálnych producentov. Podujatie Gril párty pri hradbách bude mať svoju premiéru v piatok 14. júla večer.

„Nastal čas pre menšiu novinku. S myšlienkou grilovacej párty sme sa pohrávali už dlhšie. Leto je spojené s dovolenkami i grilovaním. My sme tieto dve veci spojili. Návštevníci tak môžu chute a históriu Trnavy objavovať súčasne počas letného večera pod hradbami,“ hovorí Adam Pecho, majiteľ Trnavskej viechy.

Začiatok grilovania je naplánovaný vždy na 19:00 h. tak, aby si návštevníci užili západ slnka s výhľadom na Trnavu. Šéfkuchár a zároveň majiteľ vinárne Adam Pecho pripraví pre hostí rôzne špeciality z grilu.

„V ponuke budú aj varianty pre vegetariánov a viac ako tridsať druhov vín a sektov z Regiónu Trnava tak, aby si každý návštevník našiel niečo podľa svojich chuťových preferencií,“ pokračuje Adam Pecho, ktorý má vo svojej vinárni aj unikátnu presklenú podlahu, ktorá odhaľuje pôvodné pozostatky veže z 13. storočia. „Nebudú chýbať, samozrejme, ani obľúbené letné drinky a prosecco,“ dodáva.

Miesta na podujatie je možné si rezervovať na stránke www.trnavskaviecha.sk alebo e-mailom na trnavskaviecha@gmail.com.

Zdroj foto: Trnavská viecha

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky.