Kuchynské trendy, ktoré ovládnu rok 2022

Kuchynské trendy, ktoré ovládnu rok 2022

 Počas pandémie nám boli naše domovy bezpečným útočiskom, kde sme trávili veľa času. Vďaka tomu si možno mnohí z nás uvedomili, aké je dôležité sa doma cítiť dobre. Aj trendy v oblasti kuchynského dizajnu nasledujú tento smer a snažia sa o osobnejšiu atmosféru. Interiéroví dizajnéri venujú čoraz väčšiu pozornosť aj šikovnému rozloženiu úložných priestorov a kvalitným spotrebičom.

„Veľký dôraz sa bude klásť najmä na otvorenosť priestoru, kde môže rodina príjemne tráviť spoločný čas, ergonómiu jednotlivých zón, použitie prírodných materiálov a moderné technológie,“ načrtáva kuchynské trendy Andrea Štěpánová, marketingová riaditeľka spoločnosti ASKO – NÁBYTOK.

Jedným z najpopulárnejších interiérových štýlov je v posledných rokoch najmä škandinávsky dizajn, ktorý sa vyznačuje minimalizmom, čistými líniami, použitím prírodných materiálov a absenciou dekorácií a ozdobných prvkov. Dozaista k nemu patrí aj logické a praktické usporiadanie kuchynských skríň, dostatok pracovného priestoru a viacúrovňové osvetlenie. K hladkému a čistému vzhľadu kuchyne napomáha aj bezúchytkový systém otvárania dvierok a zásuviek. Čo sa týka farieb, vládne minimalistickým kuchyniam hlavne biela farba v kombinácii s tlmenými odtieňmi béžovej, šedej či čiernej. Charakteristické je aj použitie prírodných materiálov, akými je napríklad kameň či drevo.

Do kuchýň sa vracajú aj farby. Odvážna kontrastná farba môže dodať celému priestoru na originalite a osobitosti. Tiež použitie rôznych kombinácií matu a lesku dodá celej kuchyni zaujímavý punc nevšednosti. „Do popredia, pri voľbe našich zákazníkov, vstupujú najmä pastelové odtiene, ktoré priestor príjemne zútulnia a dodajú mu na zaujímavosti,“ dodáva Andrea Štěpánová. V roku 2022 budú veľkým trendom najmä odtiene zelenej, ktorá v nás evokuje pocit harmónie, stability a optimizmu. Nie je teda divu, že sa v týchto dynamických rokoch dostala do popredia.

Pokračujúcim trendom je aj kuchynský ostrovček. Nielenže pôsobí ako optické rozdelenie miestnosti, ale poskytuje nám aj ďalší pracovný a úložný priestor. Ponúka oveľa viac miesta na prípravu pokrmov a nespornou výhodou je menší počet krokov a úkonov, ktoré musíte pri pohybe v kuchyni urobiť. Pri plánovaní kuchyne by ste mali mať na pamäti, že vám bude najskôr slúžiť niekoľko desaťročí, a tak je dobré celému procesu venovať dostatok času a pozornosti. Keďže dozaista nejde o jednoduchý proces, môžete sa obrátiť na odborníkov v kuchynských štúdiách ASKO - NÁBYTOK, kde sa okrem iného môžete pozrieť aj na najobľúbenejšie typy kuchýň, rôzne dekory, tvary kuchynských liniek a mnoho ďalších vecí, ktoré by vás pri výbere novej kuchyne mohli zaujímať.



Kuchyňa Fashion -  štýlová a extravagantná
Kuchyňa FASHION je moderná a skvele kombinovateľná. Široká ponuka komponentov umožňuje zariadiť a zladiť priľahlý priestor. Dvierka sú vyrobené z matne lakovanej MDF, a sú preto odolné voči vysokým teplotám a jednoduché na údržbu. Dizajn kuchyne je veľmi variabilný a dekor si vyberiete zo 4 odtieňov v matnom prevedení alpskej bielej, bielej, magnólie alebo hodvábne šedej. Kuchyňu oživíte čiernym 3D sklom a rôznymi variáciami korpusov, doplnkov a pracovnej dosky. Vyberať môžete z mnohých komponentov, vďaka ktorým si zostavíte     modernú kuchyňu vašich snov.

 www.asko.sk.