Horanský v semifinále proti Klecovi

Horanský v semifinále proti Klecovi

Horanský v semifinále proti Klecovi

Medzinárodný tenisový turnaj mužov kategórie futures, ktorý sa hrá tento týždeň na dvorcoch HS Centra na Hlbokej ulici v Piešťanoch, sa pomaly blíži k svojmu záveru.

Do sobotňajšieho semifinále dvojhry si v piatok zabezpečili postup obaja najvyššie nasadení hráči, slovenskí reprezentanti Ivo Klec a Karol Beck. Klec zdolal krajana Ivana Košeca 6:3, 6:2 a Beck vyhral nad ďalším Slovákom Marekom Semjanom 6:3, 6:4. V semifinále je aj Piešťanec Filip Horanský. Turnajová štvorka si po výhrach nad Čechmi Filipským a Nejedlým bez problémov poradila s ďalším slovenským tenistom Dominikom Šprochom, ktorého zdolala 6:3, 6:2. V druhom sete viedol Filip už 4:0, no potom prehral dve hry za sebou. Potom však pridal na presnosti a set bez problémov doviedol do víťazného konca. Štvrtým semifinalistom v dvojhre je Slovinec Urbanija. Nasadená trojka zdolala Slováka Marka Daniša 6:2, 6:3 a v semifinále sa stretne s Beckom.

Na 21-ročného Piešťanca čaká v semifinále najvyššie nasadený bývalý daviscupový reprezentant Ivo Klec. Horanský hral na turnaji v HS Centre aj štvorhru, no v nej spolu so Švajčiarom Stefanom Fiacanom vypadol už v prvom kole.