Hokejisti podľahli Breznu

Vedúce mužstvo súťaže zavítalo na ľad nováčika z Brezna, ktorý zúfalo potreboval bodovať, aby si zachoval šancu na play-off, aj s novými posilami Tomekom a Tvrdoňom.

 

Brezňania svoju šancu chytili za pačesy a už od začiatku zatlačili Piešťancov na svoju polovicu a vytvorili si niekoľko príležitostí. Po neutíchajúcom tlaku sa domácim podarilo otvoriť skóre, keď v 10. minúte trafil presne Šimčík - 1:0. Žiadne ďalšie šance síce už gól nepriniesli, ale Piešťanci sa necelú minútu pred koncom dostali do oslabenia 3 na 5, keď boli vylúčení Konečný s Filipom.

 

A práve  z tejto výhdy rezultoval druhý gól v sieti hostí, keď sa 2 sekundy po uplynutí Filipovho trestu trafil opäť Šimčík - 2:0. Piešťancom sa podarilo rýchlo znížiť, keď skóroval Rosa po Kalafútovej prihrávke - 2:1. Od tohto momentu však obaja brankári zatiahli roletu a žiaden ďalší puk už za svoj chrbát nepustili.

 

Tretia tretina sa niesla v zúfalej snahe hostí niečo spraviť s výsledkom, ale boli to domáci, ktorí sa dokázali ešte dvakrát presadiť. V 47. minúte zvýšil na 3:1 Šmálik a o tri minúty po ňom uzavrel skóre Sýkora.

 

Dôležité domáce víťazstvo videlo na vlastné oči 1999 fanúšikov, ktorí iste odchádzali domov spokojní.

 

Posledný zápas pred play-off odohrajú Piešťany v nedeľu 7.2. o 17:30 s Bardejovom.

 

 

(sd)