Hokejisti nezdolali Martin

Hokejisti nezdolali Martin

 Piešťany začali opäť aktívne a po desiatich sekundách mal skórovať Melichárek, ale Šúrek predviedol výborný zákrok, po ňom v prečíslení Otčenáš neprihral Henrichovi Ručkayovi a vystrelil sám, v bráne však skončil namiesto puku piešťanský hráč. Havrani zvierali svojho súpera aj naďalej, Cuníkovo nahodenie tečoval Haring, ale Šúrek opäť neinkasoval. Z veľkého tlaku však gól predsa len prišiel po výbornej prihrávke Henricha Ručakya sa spomedzi kruhov predviedol jeho brat Jakub a tvrdou strelou otvoril skóre. Druhý gól nepridal pred bránou stojaci Melichárek po Mertelovej prihrávke, ani Drgoň po svojej šanci. Na konci tretiny ale udrelo ešte raz. Lintner si zobral puk za bránou prešiel do martinského obranného pásma, kde puk stratil a založil martinský brejk troch proti jednému, ktorý hravo martinskí útočníci zvládli a Petruška 30 sekúnd pred prvou sirénou vyrovnal.

Druhá tretina pokračovala domácim tlakom a začala prečíslením dua Otčenáš - Jakub Ručkay, ten však stroskotal na Šúrekovi. Melichárek bol však už úspešnejší bekhendovou strelou pomedzi betóny. Opäť vyrovnať mohol v presilovke Markovič, jeho strelu zastavila ľavá žrď Tomekovej brány. V početnej výhode potom mohol zvýšiť vedenie domácich Jánoš, v samostatnom nájazde ale vyprášil len Šúrekov betón a Stupka prestrelil prázdnu bránu po Melichárkovej prihrávke. A tak opäť prišiel trest, Pernišove slabé nahodenie od modrej čiary prepadlo Tomekovi medzi betónmi do brány a po druhej tretine bolo 2:2.
Tretiu časť hry začalo zlé Hruškove vyhodenie, ktoré zachytil Markovič, Tomeka však neprekonal. Nepodarilo sa to ani Novotnému v presilovke. Potom opäť prišiel na radu festival zahodených šancí havranov. Gól vo vyložených pozíciach nestrelili Henrich Ručkay, jeho brat Jakub ani Marek Mertel a išlo sa do predĺženia. V ňom sa obe mužstvá strážili a gól nepadol. V samostatných nájazdoch sa rozhodlo v piatej sérii. Jediným úspešným exekútorom bol hosťujúci Markovič, ktorý Martinu vystrelil dva body.
 
ŠHK 37 Piešťany - MHC Mountfield Martin 2:3sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 11. Ručkay J., 25. Melichárek - 20. Petruška, 38. Perniš, rozhodujúci nájazd Markovič
 
Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany: \"V prvej tretine sme mali tlak, mali sme dať viac gólov ako len jeden, na konci sme ale dostali zbytočný gól. Ďalšie dve tretiny sme nehrali tak, ako by sme chceli, dostali sme sa síce do vedenia, ale nešťastným gólom súper dokázal opäť vyrovnať. Samostatné nájazdy potom boli lotéria a šťastie sa priklonilo na stranu hostí.\"
 
Róbert Pukalovič, tréner MHC Mountfield Martin: \"Nám sa podarilo s dávkou šťastia prestáť obrovský tlak domácich. Prehrávali sme, ale so šťastím sa nám podarilo vyrovnať a nakoniec sme v samostatných nájazdoch zásluhou Markoviča rozhodli a vezieme si domov dva body.\"
 
ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Urban, Brňák, Drgoň, Filip, Cuník, Bučka, Hruška, Lintner - Stupka, Mertel, Melichárek, J. Ručkay, Otčenáš, H. Ručkay, Chylo, Peško, Haring, Jánoš, Nemec, Saliji
 
MHC Mountfield Martin: Šúrek - Novotný, Beňa, Pukalovič, Tupý, Zukal, Perniš, Alexejev, Danko - Markovič, Beran, Petruška, Murček, Hollý, Mikušovič, Slávik, Fadrný, Vartovník, Hús, Dírer, Kentoš
 
 
(sd)