Exteriérový výťah v Bošanoch je už v činnosti

V Bošanoch pristavili exteriérový presklený výťah na budovu zdravotného strediska. Do činnosti bol spustený 3. februára 2014.

Myšlienkou vybudovania výťahu na budove zdravotného strediska sa začala obec zaoberať už v roku 2010. Hlavným dôvodom prístavby exteriérového výťahu boli pripomienky od občanov, ktorí navštevujú lekárske ambulancie v budove. „Zdravotné stredisko je trojposchodové a chýbal v ňom bezbariérový prístup. Taktiež do budúcnosti uvažujeme, že by sa na treťom poschodí zriadilo zariadenie sociálnych služieb. Zatiaľ tieto priestory využívajú skauti, chovatelia a záhradkári, poľovníci. Obec preto dala vypracovať projektovú dokumentáciu na výstavbu exteriérového preskleného výťahu s nosnosťou 1600kg a rozmermi pre prepravu lôžka,“ uviedol Pavel Štros, starosta obce Bošany.

Okrem hlavnej stavebnej činnosti pri výstavbe exteriérového preskleného výťahu vznikli aj vynútené investície, ktoré spočívali v prekládke vodovodnej šachty, kanalizácie a elektroinštalácie. Konečná cenu stavebného diela sa tým však nenavýšila. „Celková cena prístavby výťahu bola vyčíslená na sumu 219 383,64 €. Keďže obec mala pre rok 2013 na výťah vyčlenenú sumu 100 000 €, dohodlo sa rozloženie splátok na tri roky. V roku 2013 sa uhradilo 90 000 € a v rokoch 2014 a 2015 mesačne splatíme zvyšok. Kolaudačné rozhodnutie je právoplatné a výťah je v činnosti od 3. februára 2014,“ dodal Pavel Štros.

Autor: TAMO
Foto: TAMO