Esenciálne oleje, ktoré vyčaria dokonalú vianočnú atmosféru

Esenciálne oleje, ktoré vyčaria dokonalú vianočnú atmosféru

K Vianociam patria neodmysliteľne aj vône – aróma borovice mnohým pripomenie detstvo a chvíle strávené pri živom stromčeku, škorica koláčiky od mamy či babičky, klinčeky chvíle strávené s blízkymi na vianočných trhoch. Ak chcete podčiarknuť vianočnú atmosféru, tu sú tipy na esenciálne oleje, ktoré vytvoria dokonalú vianočnú atmosféru a zároveň pomôžu.

  • Borovica

Ak nemáte živý stromček a ani voňajúcu vetvičku, siahnite po tomto oleji. Okrem príjemnej vône má jedinečnú schopnosť podporiť činnosť metabolizmu, čo sa počas vianočného hodovania zíde. Navyše napomáha uvoľneniu a relaxácii.

  • Škorica

Aké by to boli Vianoce bez vône škorice? Je pravda, že celú škoricu môžete využiť na zdobenie vianočných dekorácií, mletú zasa použiť do koláčikov, avšak niet nad škoricový esenciálny olej. Jeho vôňa navyše skvelo posilňuje obranyschopnosť.

  • Kadidlo

Jedným z darov, ktoré priniesli traja králi Ježiškovi, bolo kadidlo. Jeho vôňa má nielen hlboký duchovný význam, ale pomáha podporovať imunitu a prináša úľavu od úzkosti.

  • Klinčeky

Sú neodmysliteľnou súčasťou vareného vína, avšak pomáhajú zmierňovať aj dýchacie ťažkosti a chrániť pred chrípkou a prechladnutím.

  • Pomaranč

Usušené plátky pomarančov sú v mnohých domácnostiach tradičnou ozdobou vianočného stromčeka a ich aróma dotvára príjemnú vianočnú atmosféru. Podobne je to aj s pomarančovým esenciálnym olejom, ktorý okrem iného znižuje bolesť a tiež pomáha detoxikovať.

  • Muškátový oriešok

Aj vôňa muškátového orieška patrí k Vianociam. Majte ho doma nielen počas sviatkov, ale aj vtedy, ak máte ťažkosti so spánkom, trápia vás tráviace ťažkosti či artritída.

  • Aníz

Aníz vám pomôže uvoľniť sa, zbaviť sa nahromadeného napätia a stresu. Po tejto vôni pokojne siahnite už niekoľko dní pred Vianocami, aby z vás opadol predvianočný stres. Takisto je anízová silica pomocníkom pri prechladnutí a chrípke.

  • Zázvor

Nechýbajú na vašom stole zázvorové koláčiky? Robíte dobre, pretože zázvor má nielen dokonalú arómu patriacu k Vianociam, ale aj pomáha prekonať stres a dodáva energiu.


-w-