Do akej farby zladiť Veľkú noc?

Do akej farby zladiť Veľkú noc?

Už ste premýšľali, do akej farby zladíte tohtoročnú Veľkú noc? Ak chcete navodiť pocit pokoja a pohody, a vniesť do svojho domova kúsok jari, zvoľte prírodné odtiene žltej, zelenej, bielej či trendy broskyňovej. S dekoráciami od ASKO - NÁBYTOK vytvoríte domov, v ktorom sa budete cítiť ako v rozkvitnutej záhradke.

 

Trendy broskyňová

Tohtoročnou trendy farbou je peach fuzz alebo broskyňová. Má v sebe prvky oranžovej a ružovej farby, čo ju robí ideálnou voľbou pre jarné a letné dekorácie. Broskyňová vnáša do priestoru pocit tepla a sviežosti. „V ASKO – NÁBYTOK veríme, že každý detail má svoj zmysel. Vďaka dobre zladeným dekoráciám je možné premeniť domov na oázu pokoja a pohody. Preto starostlivo sledujeme najnovšie trendy, ktorým prispôsobujeme náš sortiment,“ hovorí Andrea Štěpánová, marketingová riaditeľka spoločnosti ASKO – NÁBYTOK.

 

 

Vo farbe prírody

Zelená farba je považovaná za symbol prírody a života. Je tiež farbou nádeje a optimizmu, často spájanou s novými začiatkami a rastom. Psychologicky je považovaná za upokojujúcu farbu, ktorá môže povzbudiť zmysly a podnietiť kreativitu. Je teda ideálna, ak chcete navodiť harmonické a relaxačné prostredie.

 

Pastelovo žltá

 

K jari neodmysliteľne patrí žltá, ktorá je spájaná s radosťou a energiou. Je to farba slnka, ktorá prináša pocit šťastia. Psy-chologicky je žltá považovaná za povzbudivú a osviežujúcu, má schopnosť zlepšiť náladu a podporiť fyzickú aktivitu. Je tiež často spájaná s intelektom a komunikáciou, pretože priťahuje pozornosť a povzbudzuje interakciu. V niektorých kultúrach je žltá symbolom bohatstva a prosperity.

 

 

Decentná biela

Biela farba je symbolom čistoty, jednoduchosti a nevinnosti. Je to farba, ktorá obsahuje všetky spektrálne farby a je spájaná s dokonalosťou. Biela môže evokovať pocit priestoru a svetla, čo ju robí obľúbenou voľbou pre interiérový dizajn, najmä v malých miestnostiach, kde opticky zväčšuje priestor. Psychologicky je biela farba považovaná za upokojujúcu a harmonizujúcu. Je tiež často používaná ako symbol nových začiatkov, čo ju robí ideálnou voľbou pre slávnostné príležitosti. Mimochodom viete, čo je to tradičné veľkonočné osivo? Ide o živú veľkonočnú dekoráciu v podobe mladých výhonkov jačmeňa, ktorý symbolizuje nádej na úrodu. Jačmeň vzchádza 14 dní pred Veľkou nocou., Semienka sa jednoducho nasypú buď do zeminy alebo na zhruba dvojcentimetrovú vrstvu navlhčenej vaty vloženej do obalu na klíčenie.

 

 

 

Zdroj foto: www.asko-nabytok.sk.