Blondínky zvýraznite svoj odtieň. Zn. Bez chémie

Blondínky zvýraznite svoj odtieň. Zn. Bez chémie

Ak patríte k nositeľkám blond odtieňa, navyše prirodzeného a nefarbeného, môžeme vám gratulovať. Aby vám prirodzená farba vydržala a nemuseli ste siahnuť po farbách a tónovacích zázrakoch, skúste najskôr prírodu. Tá vám poslúži nielen na udržanie farby, ale aj na zlepšenie kvality. Bylinkové či iné prírodné kúry dokážu váš odtieň poriadne zosvetliť.


Harmanček
Harmanček zosvetlí vaše vlasy iba mierne. Ako brunetka tým iste svetlejší odtieň však nedocielite. Je určený vyslovene pre blond odtiene, najmä ak chcete svoju korunu krásy poriadne rozžiariť. Použite prírodný sypaný harmančekový čaj, zalejte a nechajte 10-15 minút prikryté lúhovať. Týmto zázrakom opláchnite vlasy. Tiež sa pripravte na to, že nezaberá ihneď. Vylúhovaným čajom si treba vlasy oplachovať vždy, keď si ich umyjete. Výsledok uvidíte najskôr o mesiac. Táto zosvetľujúca procedúra je to trocha náročnejšia, ale ten pocit, že vaše vlasy neničíte chémiou stojí za to.

Rebarbora
Postačí vám jeden pomletý koreň rebarbory, ktorý zmiešate s vodou na hustú kašu. Vytlačíte pol cintróna a necháte pôsobiť na vlasoch 20 minút. Potom spláchneme vodou. Takto jednoducho sa vám podarí vlasy zosvetliť až o jeden odtieň.

Citrón
Citrónová šťava sa používa na zosvetlenie všeobecne, nielen iba na vlasy. Po každom umytí ňou potierajte vlasy a výsledok nenechá na seba dlho čakať. Ak nosíte štýl „ombré“ môžete na konce vlasov tiež použiť citrón. Budú iste vyzerať výraznejšie. V prípade, že si ich len predsa farbíte a neodborným zásahom získajú nádych do zelena, či popolava, citrónová šťava tento nedostatok vytiahne. Pri vtieraní šťavy do vlasov ju nezabudnite precediť cez jemné sitko, aby ste ju dokonale zbavili dužiny. Prípadne ju zrieďte s vodou a normálne vlasy opláchujte.

Med
Takmer neznámym zosvetľovačom je med. Ten pridávajte do kondicionéru za malú lyžičku a po pár týždňoch sa ukážu prvé výsledky. Ak ste fanúšikom melíru, tento tip je presne pre vás. Med vám zosvetlí jednotlivé pramene vlasov. Na zahodenie nie je ani maska z medu, škorice a olivového oleja. Táto trojica má výrazné prírodné zosvetľovacie účinky.


Na záver spomenieme pivo. Tento zosvetľovač sa používa málokedy, pretože aróma aj po umytí je stále dosť výrazná. Ak máte ale odvahu, vlasy opláchnite aspoň dvoma pivami a zabaľte do uteráka. Nechajte pôsobiť dosť dlho, dve hodiny a potom vlasy umyte a opláchnite. Opakujte 2 krát v týždni a svetlejší odtieň sa iste skoro dostaví.

Autor: Janka Radimáková