Alexander Hacke príde do Trnavy

Alexander Hacke príde do Trnavy

Nemecký basgitarista Alexander Hacke, člen legendárnej industriálnej hudobnej skupiny Einstűrzende Neubauten, vystúpi počas svojho európskeho turné v kultúrnom centre Malý Berlín v Trnave.

 

Gitarový mág a producent Alexander Hacke založil v roku 2010 spoločne so svojou manželkou industriálnu skupinu Hackedepicciotto. Počas ich aktuálneho európskeho turné odohrajú koncert s názvom unMUTE vo štvrtok 14. marca o 20:00 h. v kultúrnom centre Malý Berlín.

 

„Alexander Hacke je vo svete industriálnej muziky veľmi známe meno. Spolupracoval s rôznymi hviezdami, napríklad s austrálskym spevákom Nickom Cavom, čiže je pre nás cťou mať tu člena takejto formácie. Dovolím si tvrdiť, že do Trnavy prichádza svetová hviezda,“ hovorí Michal Mikuláš z kultúrneho centra Malý Berlín.

 

Hudobná manželská dvojica sa ako Hackedepicciotto preslávila originálnou tvorbou, nahrávajú a vytvárajú koncepčné albumy na rôznych miestach na rozličné témy. „Ľudia si budú môcť vypočuť mix hudobných a slákových nástrojov, počuť však budú aj drony či rôzne hlasové ekvilibristické kúsky,“ dodáva Michal Mikuláš.

 

Návštevníci koncertu si okrem Alexandra Hackeho budú môcť užiť aj slovenskú tvorbu, keďže počas večera vystúpi i košický hudobný experimentátor Ondrey Zintaer. Ten vo svojej tvorbe spojí elektrickú hlukovú hudbu s dronovou, a to spoločne s voľnou improvizačnou hrou na saxofón a basgitaru.

 

Kultúrne centrum Malý Berlín, v ktorom sa koncert uskutoční, sa nachádza v historickom centre Trnavy na Štefánikovej 4.

 

Vstupné na koncert je 15 eur v predpredaji, 20 eur v deň podujatia, zľavnené vstupné 10 eur platia študenti, seniori a ZŤP. Viac informácií nájdete na webovej stránke: https://www.malyberlin.sk/eventy/unmute-hackedepicciotto-de-support-ondrey-zintaer-sk/ 

Zdroj foto: Malý Berlín