7 dôvodov prečo ľudia žijú šťastnejšie v maličkých „tiny“ domčekoch

7 dôvodov prečo ľudia žijú šťastnejšie v maličkých „tiny“ domčekoch

Už ste niekedy premýšľali koľko priestoru potrebujete na to, aby ste boli skutočne šťastní? Možno je váš sen mať obrovský dom, množstvo priestoru a veľa vecí. Avšak na to, aby bol človek skutočne spokojný, niekedy stačí dobre usporiadaný malý priestor, kde má všetko čo potrebuje.

Maličké „tiny“ domčeky preto začali byť v posledných rokoch veľmi obľúbené najmä medzi mladými ľuďmi. Sú vysoko funkčné a náklady na ne sú nízke. V čom sú ešte unikátne?

    1. Rýchle upratovanie
Pokiaľ máte veľký dom, upratovanie vám môže zabrať aj niekoľko hodín denne. A pred sviatkami to platí dvojnásobne. Pri malých domčekoch je to ale oveľa jednoduchšie. Priestory rýchlo vyčistíte a nielen to. Vďaka menšiemu priestoru máte aj menej doplnkov, takže máte aj rýchlo upratané.

    2. Multifunkčný nábytok
Multifunkčný nábytok je výhodný pre každé bývanie. Rozkladacie pohovky na každodenné spanie vám zabezpečia priestor na posedenie s priateľmi a zároveň poslúžia ako pohodlná posteľ na spánok v noci. Komoda zasa môže slúžiť nielen na uskladňovanie vecí, ale tiež ako pracovný stolík. Taburetky poslúžia nielen na sedenie, ale aj ako úložný priestor. Multifunkčnosti nábytku sa medze predsa nekladú.

    3. Žiadne zbytočnosti
Život v malom priestore vás naučí nakupovať s rozumom. Nakoľko priestoru nie je nazvyš, naučíte sa vyvarovať zbytočnostiam. Vďaka tomu si môžete dovoliť investovať viac peňazí do konkrétnych vecí, čím si zabezpečíte väčšiu kvalitu. Nie je predsa umenie mať množstvo lacných vecí, ale vedieť nakupovať s rozumom to kvalitnejšie a nutné.

    4. Väčšie ocenenie zmysluplných vecí
Vďaka jednoduchšiemu životnému štýlu si dokážete viac užívať nemateriálne veci ako je cestovanie, stretávanie sa s priateľmi či východ slnka. Nie je predsa dôležité vlastniť, ale byť šťastný a spokojný.

    5. Jednoduchšie rozhodovanie
Ak máte menšie priestory na bývanie, máte aj menší šatník. A keďže sa do neho zmestí menej oblečenia, ušetríte denne množstvo času pri obliekaní. Skúsenosť nás učí, že čím menej možností máme na výber, tým jednoduchšie sa nám rozhoduje a niekedy aj žije.

    6. Menšie náklady
Čím menší priestor vlastníte, tým menšie náklady máte. Ušetríte nielen na kúrení, ale aj na nájme či iných poplatkoch. A samozrejme ušetríte už pri kúpe priestorov, nakoľko menší domček či byt stoja oveľa menej.

Každý typ bývania má niečo do seba. Avšak ani veľký ani malý dom vás rozhodne šťastnými neurobia. Dôležité je, aby vám vaše bývanie maximálne vyhovovalo a uspokojovalo vaše potreby na bývanie.