3 triky na optické zväčšenie obývacej izby

3 triky na optické zväčšenie obývacej izby

Trend vzdušných dizajnov stále pokračuje. Ako ale taký vzhľad docieliť napríklad v maličkej obývacej izbe? Okrem tradičných optických trikov ako je farba stien či podlahy, si môžete pomôcť aj výberom vhodného nábytku. Lesklé plochy vo svetlých odtieňoch totiž dokážu s priestorom hotové divy a vhodne zvolené dekorácie vzdušnosť miestnosti ešte podčiarknu.

Luxus vo vysokom lesku

Lesklá úprava nábytku dokáže priestor nielen zväčšiť a prevzdušniť, ale zvládne presvetliť aj tmavé kúty miestnosti. Na nábytku vyzerá skvele samotná, ale jej elegantný a luxusný vzhľad ešte viac vynikne v kombinácii s matným drevodekorom, ktorý sa zase postará o útulnosť vašej obývačky. Naleštené povrchy dajú vyniknúť aj nevšednému frézovaniu dvierok či zaujímavým úchytkám. Skvele sa hodí do moderných interiérov či škandinávskych a minimalistických domácností.

Svetlé farby hrajú prím

To, že správne zvolené farby vedia s priestorom doslova zázraky, je všeobecne známe. Biela, krémová, béžová alebo svetlo šedá sú odtiene do malých priestorov ako stvorené. Dokážu rozžiariť aj miestnosť, v ktorej je nedostatok prirodzeného svetla. Nepochybnou výhodou takého dizajnu je aj jeho nadčasovosť a ľahká kombinovateľnosť s doplnkami a ďalšími kusmi nábytku.

Správne dekorácie podčiarknu vzdušnosť

V stiesnených priestoroch je potrebné zvážiť využitie každého centimetra. Miestnosť bez dekorácií ale na druhej strane pôsobí veľmi chladne a neosobne. Aj do malých obývačiek dekorácia bezpochyby patrí, ale je potrebné voliť skôr jemnejšie kúsky a rozhodne to nepreháňať s množstvom. Skvele vždy vyzerajú kvety v priehľadnej váze. Lesklý kov vie tiež krásne zdôrazniť svetlosť a vzdušnosť celej miestnosti. Nezabúdajte však ani na steny, ktoré môžete ozdobiť obľúbenými fotografiami v rámčeku alebo úchvatnými ručne maľovanými obrazmi.

Zdroj: www.asko-nabytok.sk.