Obrátený jablčník

Potrebujeme:

1 kg jabĺk
1 cukor vanilkový
1 cukor škoricový

Cesto:
5 vajec
200 g práškového cukru
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 dcl oleja
1 dcl teplej vody
2 PL kakaa

Plnka:
3 ks Zlatý klas
750 ml mlieka
250 g masla
150 g práškového cukru
čokoláda a maslo na polevu

 


Postup:

Jablká postrúhame a zmiešame s vanilkovým a škoricovým cukrom. Ak sú kyslé pridáme ešte trochu cukru. Na plech dáme papier na pečenie a naň dáme nastrúhané jablká, z ktorých predtým trochu vyžmýkame šťavu.

Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme vodu, olej, múku, prášok do pečiva a sneh. Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť do predhriatej rúry. Po vychladnutí koláč otočíme a papier opatrne stiahneme.

Z mlieka a zlatých klasov uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí vymiešame s maslom a cukrom.

Plnku natrieme na jablkovú časť koláča. Môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypať grankom, nastrúhanou čokoládou alebo poprášiť kakaom..


Autor fotografie:freedigitalphotos.net, foto76