Vysoká prehra čajok v Györi

Vysoká prehra čajok v Györi

V poslednú februárovú stredu prehrali basketbalové Piešťanské Čajky v dohrávke piateho kola spoločnej maďarsko-slovenskej ligy v Györi 68:92. O ich vysokej prehre sa rozhodlo už v prvom polčase, po ktorom prehrávali o 21 bodov v pomere 31:52.

 V stredajšom zápase bol jasne lepší maďarský majster. Zverenky trénera Martina Pospíšila s ním hrali vyrovnanú partiu len v tretej štvrtine, ktorá sa skončila nerozhodne. Vo zvyšných troch boli lepšie maďarské hráčky. Piešťanky prevýšili svoje súperky len v trojkových pokusoch, ktorých premenili sedem, z toho tri Krč – Turbová. Tá bola s 22 bodmi aj najlepšou strelkyňou Piešťanských Čajok. Z ostatných spoluhráčok sa jej bodovo priblížila len Shellsová so šestnástimi bodmi.

Piešťanským basketbalistkám sa zatiaľ v tejto nadnárodnej súťaži nedarí. Z doterajších piatich zápasov vyhrali len jeden. Bolo to už v prvom kole, v ktorom prekvapujúco zdolali doma práve Györ v pomere 77:72. V ostatných štyroch zápasoch ťahali za kratší koniec. Piešťanky môže mrzieť domáca prehra s Pécsom (51:63) a v Miškovci (51:56).

Bilanciu si ešte môžu Čajky vylepšiť vo zvyšných troch zápasoch. V sobotu večer privítajú doma favorizovaného pravidelného účastníka Euroligy  - Šoproň. Viac šancí na víťazstvo majú v posledom kole súťaže, v ktorom  v sobotu 16. marca hostia doma Miškovec.

 

(na)