Posledný zápas remízový

Posledný zápas remízový

Posledný domáci zápas základnej časti sa rozbehol v slabom tempe. V 6. minúte na prekvapenie všetkých Urban nahodeným pukom od modrej čiary zaskočil hosťujúceho Chorošuna a havrani viedli. Priaznivý stav však neudržali ani dve minúty, keď nedôrazná obrana nechala Mikoláška na dvakrát doraziť puk za Ondrejkov chrbát. Baranov do vedenia mohol poslať Ján Sýkora, ale strelou z otočky trafil len domáceho gólmana. O pár sekúnd na to Melichárek slabou strelou spomedzi kruhov opäť prekvapil Chorošuna a bolo 2:1. V samom závere mohol vedenie domácich navýšiť znova Melichárek, ale spolu s Nemcom v prečíslení gól nedali.

Druhú dvadsaťminútovku začali lepšie barani. V 23. minúte sa peknou kľučkou Macík zbavil domáceho Mrázika a strelou pod brvno vyrovnal na 2:2. Havrani ostali zaskočení a dlho sa nevedeli dostať do dobrých príležitostí. Až v 30. minúte v presilovke Chylo netrafil odkrytú bránu a po ňom Stupka v samostatnom nájazde stratil puk pred Chorošunom. V posledných minútach trafil brvno aj Drgoň a v samostatnom nájazde sa nepresadil Mikolášek.
 
V tretej tretine havrani mohli opäť strhnúť vedenie na svoju stranu, Kolník však v presilovke trafil iba brvno. V prečíslení Peška so Škadrom druhý menovaný strelou do Chorošuna npotešil domáce publikum, podobne ako Stupka, ktorý ani na druhýkrát samostatný nájazd nepremenil. A tak mohlo zahrmieť na druhej strane. Macík päť minút pred koncom z blízka trafil do brvna Ondrejkovej brány a gól nepridal ani Češík v 57. minúte z dobrej pozície pred bránou. Ten si to však vynahradil v predĺžení, keď odstavil nedôrazného Urbana a strelou pomedzi betóny rozhodol o výhre hostí.
 
Milan Klement, tréner ŠHK 37 Piešťany: \"Bol to bojovný zápas. Spokojní sme boli len s prvou tretinou, pri všetkých góloch sme však hosťom pomohli zbytočnými chybami, čo nás veľmi mrzí a budeme sa ich musieť do ďalších zápasov vyvarovať.\"
 
Vladimír Országh, tréner HC 05 Banská Bystrica: \"Videli sme bojovné stretnutie. Mali sme slabší začiatok, ale postupne sme sa zlepšovali. Zbytočnými chybami sme ale dali domácim šancu rozhodnúť zápas. Podržal nás ale brankár Chorošun a remíza je zaslúžená.\"
 
ŠHK 37 Piešťany - HC 05 Banská Bystrica 2:3pp (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Góly: 6. Urban, 14. Melichárek - 8. Mikolášek, 23. Macík, 63. Češík
 
ŠHK 37 Piešťany: Ondrejka - Brňák, Škadra, Filip, Drgoň, Bučka, Kolník, Mrázik, Urban - Hudec, Nemec, Melichárek, Chylo, Peško, Šišovský, Saliji, Mertel, Stupka, Hruška, Toman, Haring
 
HC 05 Banská Bystrica: Chorošun - Bambúch, Kubka, Janík, Biro, Styk, Predajniansky - Lunter, Hudec, Macík, Ján Sýkora, Češík, Mikolášek, Jankovič, Trochta, Srnka, Šimun, Juraj Sýkora, Zigo
 
 
(sd)