4. kolo: Prvá domáca prehra

4. kolo: Prvá domáca prehra

 Druhý domáci extraligový zápas začali Piešťany výborne. V 6. minúte našiel Nemec rozbehnutého Salijiho, a ten s prehľadom prekonal Šimka. Zvolen však onedlho vyrovnal, potom čo Podkonický našiel Brabenca pred prázdnou bránou a pre skúseného útočníka nebol problém skórovať. Piešťany sa ale dostali opäť do vedenia po Melichárkovej dorážke Urbanovej strely. Lenže Zvolenčanom sa opäť podarilo vyrovnať, keď Tomek vyrazil Hraškovu strelu len do Podkonického nôh, od ktorých puk smeroval do siete. 

Zápas sa mohol zlomiť v druhej tretine. Domáci začali aktívne a vybehli na súpera, lenže nedarilo sa im prekonať Šimka. Jakub Ručkay trafil len rameno hosťujúceho brankára, potom Otčenáš na dvakrát tečoval puk tesne vedľa a nakoniec znova Jakub Ručkay neuspel vo vyloženej pozícii. Útočnú snahu ale uťal Henrich Ručkay, ktorý v strednom pásme nepríjemne zložil Huňadyho, ktorý musel byť odvezený do nemocnice a Zvolen získal možnosť päťminútovej presilovky. V nej však na piešťanské šťastie nič nevymyslel a domáci sa ubránili.
Tretiu časť hry poznamenal v úvode vedúci gól hostí. Chovan zachytil zlé vyhodenie puku od Cuníka, posunul Lukášovi Juríkovi, ktorý nedal Tomekovi  žiadnu šancu. Piešťany sa po inkasovanom góle nezložili a zvýšili aktivitu, dôsledkom ktorej si vypýtali presilovku o dvoch hráčov a tú využil svojim druhým gólom Saliji. Lenže už o tri minúty mali rovnakú početnú výhodu aj hostia a naložili s ňou rovnako. Lukáš Jurík do prázdnej brány zakončoval po kombinácii s Juraškom. Do konca stretnutia chýbalo zhruba deväť minút, ktoré sa niesli v znamení piešťanského tlaku, ale Šimko zatiahol roletu a nepustil za seba puk od Tatara, Haringa, Peška a pri Nemcovej strele mu pomohlo brvno. Zvolen vedenie nakoniec udržal a Piešťany si pripísali pred domácim publikom prvú extraligovú prehru.
 
Milan Klement, tréner Piešťan: \"Dnes to bol solídny zápas, ktorý sa lámal v druhej tretine, keď sme mali využiť tlak na strelenie aspoň jedného gólu, čo sa však nestalo. O bod nás pripravila chyba zo začiatku tretej tretiny, po ktorej sme dostali gól. Aj keď sme ešte vyrovnali, súper nás potrestal v presilovke a my sme dnes opäť ostali bez bodu.\"
 
Peter Mikula, tréner Zvolena: \"Vedeli sme, že Piešťany sú v eufórii, ktorá nám robila problémy. O zápase rozohodla druhá tretina, ktorú sme našťastie ustáli. V tretej tretine sme využili chybu v rozohrávke a potom presilovku, vďaka ktorej máme tri body a odchádzame domov spokojní.\"
 
ŠHK 37 Piešťany - HKm Zvolen 3:4 (2:2, 0:0, 1:2)
Góly: 6. S. Saliji (V. Nemec), 11. T. Melichárek (Urban, Brňák), 48. S. Saliji (Drgoň, Tatar) - 8. Brabenec (Podkonický, Puliš), 15. Podkonický (P. Hraško, Brabenec), 42. L. Jurík (Michal Chovan), 51. L. Jurík (Juraško, Brabenec)
 
Piešťany: Tomek - Urban, Brňák, Drgoň, Filip, Cuník, A. Kolník, Bučka, A. Hruška - Stupka, T. Melichárek, Tatar - H. Ručkay, Otčenáš, J. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Jánoš, V. Nemec, S. Saliji
 
Zvolen: Šimko - Juraško, P. Hraško, Pokovič, Výborný, Šiška, Mucha, Síkela, Ťavoda - Puliš, Brabenec, Podkonický - Peter Zuzin, L. Jurík, Michal Chovan - Škvaridlo, M. Jurík, Ľubor Zuzin - Méry, Huňady, Martin Ďaloga

 
(sd)