Tip na knihu Ľavá ruka Boha

Ľavá ruka Boha od Paula Hoffmana je skvelým čítaním pre milovníkov fantasy, ale aj mysterióznych kníh a detektívok. Pri jej čítaní potrebujete trocha viac sústredenia, aby ste pochopili dej a súvisloti. Ak sa Vám to podarí, knihu prečítate jedným dychom. 
Dej sa odohráva na tajuplnom mieste neďaleko mesta Memphis, ktorý je v rukách obávanej rodiny Metarazziovcov. Nemyslite si ale, že je to ten Memphis, ktorý poznáte z učebníc dejepisu. Aby autor čitateľa uviedol do novej, nepoznanej krajiny, obkolesil hlavné mesto tohto neznámeho štátu dedinkami s anglickými názvami.
Hlavný hrdina Thomas Cale je trénovaný ako majster stratég v útulku spasiteľov. Jeho učiteľ je najkrutejší mních zo všetkých, vďaka ktorému sa z Cala stane nemilosrdný zabijak, ale aj úžasný vojenský stratég. Zaujímavé je, že Cale má len 15 rokov, rovnako ako aj jeho kamaráti. Keď sa jedného dňa stane svedkom odporného zločinu jedného mnícha, rozhodne sa utiecť. A tu sa začína jeho strastiplná cesta plná násilia a prekvapivo aj lásky.
Prvá časť končí veľmi otvorene a je jasné, že musí prísť pokračovanie.
To však príde až v januári 2011.