Tip na čítanie

Ak ste fanúšikom Twilight ságy, určite si radi prečítate aj strhujúci príbeh Bree Tannerovej, upírskeho novorodenca. V knihe je opísaná temnejšia stránka života, ktorý žijú upíri a nik o tom doposiaľ netušil. Autorka sebe vlastným štýlom rozpovie príbeh zrodu armády upírskych novorodencov, ktorí sa pripravujú na stretnutie s Bellou Swanovou a Cullenovcami.

Bree Tannerová si ledva spomína na svoj život predtým, než získala neobyčajne ostré zmysly, nadľudské reflexy a nezadržateľnú fyzickú silu. Na život predtým, než pocítila neúprosný smäd po krvi... Bree vie iba toľko, že nažívanie s ďalšími novorodenými je veľmi neisté a nemá takmer žiadne pravidlá: kry si chrbát, nepútaj na seba pozornosť, a predovšetkým - do svitania buď doma, inak zomrieš. Jedno však netuší: že čas jej nesmrteľného života sa rýchlo míňa. V súhre napätia, záhady a romantiky prečítate túto útlu knižku jedným dychom.
Autorka o svojej knihe:
Pre mňa samú je vydanie tejto novely prekvapením. Nikdy som totiž nezamýšľala publikovať tento príbeh ako samostatnú knihu. Začala som ho tvoriť už dávno - ešte predtým, ako vyšiel Súmrak. V tom čase som robila úpravy na knihe Zatmenie a ponorená do môjho upírskeho sveta som často premýšľala o novozrodených upíroch. Predstavovala som si ich stránku príbehu a postupne som začala písať o posledných dňoch dejovej línie z perspektívy Bree. O tom, aké je to byť čerstvo zrodeným.